Yhdysvalloissa 70 prosenttia aikuisista saanut vähintään yhden rokoteannoksen – tavoitteesta myöhästyttiin kuukaudella

2:21
Katso myös video: Uhkaako Yhdysvaltojen "rokottamattomien pandemia" Suomea – näin asiantuntija vastaa

Yhdysvalloissa 70 prosenttia aikuisista on nyt saanut vähintään yhden rokoteannoksen koronavirusta vastaan, kertovat maan terveysviranomaiset.

Rajapyykki oli alun perin haluttu ylittää jo maan itsenäisyyspäivään 4. heinäkuuta mennessä, mutta tästä myöhästyttiin liki kuukaudella.

Aikuisista hieman yli 60 prosenttia ja koko väestöstä noin puolet on täysin rokotettuja. Rokotustahti on hidastunut erityisesti maan konservatiivisilla vyöhykkeillä sekä muun muassa nuorten parissa. 

Tartuntojen määrä kasvaa

Samaan aikaan maassa riehuu koronaviruksen entistä tarttuvampi deltamuunnos. Uusia tartuntoja todetaan päivittäin yli 60  000, ja luku on kasvamassa nopeasti. Viime viikkojen aikana rokotustahdissa on nähty jälleen kasvua pahimmilla tautialueilla.

Yhdysvaltain ikäihmisistä noin 80 prosenttia on täysin rokotettu, ja sairaalahoitoa vaativien tapausten sekä kuolemien kasvu onkin ollut hitaampaa kuin aiemmissa koronaviruksen aalloissa.

Deltamuunnoksen kohdalla vasta kahden Pfizerin tai Modernan rokoteannoksen on todettu takaavan vahvan suojan virusta vastaan. Maan terveysviranomaiset harkitsevat myös kolmatta rokoteannosta riskiryhmille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja