Israel aikoo jatkaa hyökkäystä Gazaan vielä useita päiviä

Israelin armeijan mukaan tulitaukoneuvottelujen aika ei ole vielä.

Israelin armeija varoitti lauantaina, että se voi jatkaa ilmaiskujaan Gazan alueelle viikon ajan. Israelin mukaan sen oli pakko iskeä Gazaan, koska Islamilainen jihad -äärijärjestö oli valmistelemassa hyökkäystä Israeliin lähipäivinä.

Palestiinalaislähteiden mukaan israelilaisten iskuissa lauantaihin mennessä kuolleiden 15 ihmisen joukossa oli myös viisivuotias pikkutyttö. Haavoittuneita on yli 120.

–  Istuin tässä sohvallani vaimoni ja lasteni kanssa, ja sitten kaikki putosi päällemme, kertasi kotinsa raunioita katsellut Fouad Farajallah lauantaina.

Vaimo ja lapset haavoittuivat hyökkäyksessä.

Islamilainen jihad vastasi Israelin hyökkäykseen ampumalla raketteja Israelin puolelle. Rakettien ei tiedetä aiheuttaneen kuolonuhreja.

–  Tajuamme kyllä, että myös toisella puolella on siviilejä, joilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Lapset kummallakin puolella ansaitsisivat sen, että he voisivat nauttia kesälomastaan, kiteytti puolestaan Nahal Ozissa aivan Gazan rajan pinnassa asuva Nadav Peretz.

Hän sanoi olleensa pommisuojassa tai sen välittömässä läheisyydessä perjantaista saakka.

Gazan ainoa voimalaitos jouduttiin sulkemaan

Gazassa alueen ainoa voimalaitos jouduttiin sulkemaan lauantaina polttoainepulan vuoksi, paikallisen sähköyhtiön edustaja kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Voimalaitos suljettiin viisi päivää sen jälkeen, kun Israel oli lopettanut hyödykkeiden toimittamisen Gazaan.

Sähköyhtiön mukaan voimalaitoksen sulkeminen vaikuttaa kaikkiin julkisiin palveluihin ja tärkeisiin laitoksiin ja pahentaa humanitaarista tilannetta Gazassa.

Aikaisemminkin välittäjänä toimineen Egyptin viranomaiset kertoivat lauantaina, että pyrkimykset saada aikaan tulitauko osapuolien välille alkoivat heti sen jälkeen kun konflikti alkoi. Egyptin mukaan Islamilaisen jihadin neuvotteluryhmä olisi mahdollisesti saapumassa Kairoon vielä lauantain aikana.

Israelin armeija sanoo, ettei se vielä tässä vaiheessa ole halukas neuvotteluihin.

Israel – apartheidia vai itsepuolustusta harjoittava valtio? 11:10
Israel – apartheidia vai itsepuolustusta harjoittava valtio?

Lue myös:

    Uusimmat