Isovanhemmuus voi satuttaa

Lapsenlapset tuovat korvaamatonta iloa elämään. Siksi isovanhemmasta voi tuntua erityisen kipeältä, jos suhde ei toimi. Minkälaiset välit sinulla on lapsenlapsiisi?

– Raha ja lapsenhoito kyllä kelpaavat, mutta muuten olen täysi nolla. Toiset isovanhemmat ovat joka tilanteessa parempia. Heillä on rahaa, kaikki juhlapyhät ja matkat tehdään heidän kanssaan, kirjoittaa nimimerkki jatta10Studio55.fin keskustelupalstalla.

Hän onkin päättänyt hyväksyä tilanteen sellaisena se kuin se on.

– Toivon, että kun lapsenlapseni kasvavat isommiksi, he muistavat minut mummina, jolla oli aikaa ja rakkautta heitä kohtaan.

Nimimerkki omppu ei ole saanut tavata lapsenlastaan lainkaan. Viime jouluna pojanpojalle lähetetty lahja tuli takaisin, kun kukaan ei ollut hakenut pakettia postista toisessa päässä.

– Pyysin ex-miniältäni valokuvaa pojasta, mutta en sitä saanut. Vähän harmittaa, kun en tunne koko poikaa eikä hän minua.

Ikäviä kokemuksia on myös aikanaisella, jonka välit miniään ovat olleet poikki seitsemän vuotta.

– Mummolla ei ole mitään oikeuksia nyky-yhteiskunnassa, jos nuoret niin haluavat, hän kirjoittaa.

Millaiset välit sinulla on lastenlapsiisi? Oletko saanut viettää heidän kanssaan aikaa? Kerro omista kokemuksistasi.

Pääset osallistumaan keskusteluun, kun rekisteröit itsellesi oman käyntikortin. Se on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään, mutta antaa sinulle ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat