Mainos

Isometsän TOP3 maailmancupiin: Pärmäkosken mestaruuden tiellä vain yksi norjalainen

5:02

C Moren asiantuntija Jari Isometsä povaa naisten maastohiihdon maailmancupin mestaruustaistosta Norjan Heidi Wengin ja Krista Pärmäkosken taistelua.

MAINOS

Hiihtolajien maailmancupit
C Morella!

C More näyttää kauden aikana yli 160 suoraa lähetystä hiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn mc-kisoista. 

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Maailmancup käynnistyy Rukalla tulevana viikonloppuna. Avauskisoissa on ohjelmassa perinteisen sprintti, perinteisen 10 kilometriä ja 10 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla.

Alkavaan kauteen tuo lisäväriä helmikuussa kisattavat olympialaiset Etelä-Koreassa. Toinen kiinnekohta on vuodenvaihteessa hiihdettävä Tour de Ski.

– Tour de Ski on maailmancupin kannalta tärkein tapahtuma, ja se määrää pitkälti cupin voittajan. Tourilla jaetaan niin paljon pisteitä, että jos sitä ei hiihdä maaliin saakka, niin cupin voittoon ei ole asiaa, Isometsä laskee.

Viime kaudella niin kokonaiscupin kuin Tourin voiton vei Weng, Pärmäkoski oli molemmissa toinen.

– Alkavalla kaudella Krista omaa mahdollisuudet vaikka voittoon. Hän on kaikilla matkoilla hyvä, ja ainoastaan vapaan sprintit ovat pieni heikkous. Lisäksi hän on aina vahva tour-tyyppisessä kilpailussa, Isometsä linjaa.

– Norjalaismestari Marit Björgen tulee voittamaan eniten osakilpailuja, mutta ei hiihdä Tour de Skitä, joten hän ei taistele cup-voitosta. Samoin Ruotsin Charlotte Kalla jättää Tourin väliin. Ruotsalainen Stina Nilsson on vuoden vanhempi ja kovempi, hän on kova haastaja myös Wengille ja Pärmäkoskelle.

Sprintti Niskasen kompastuskivenä

Yksi mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä alkavalla kaudella on Kerttu Niskanen. Hän hyppäsi viime kauden jälkeen Pekka Vähäsöyringin valmennukseen.

29-vuotiaan Niskasen viime kausi oli aiempiin näyttöihin verrattuna pettymys. Otteista puuttui tasaisuutta.

– Odotukset Kerttua kohtaan ovat vaisumman viime kauden jälkeen korkealla. Kokonaiscupin kolmen kärkeen ei ole kuitenkaan asiaa, sillä sprintti sujuu sen verran huonosti, Isometsä arvioi.

Muista suomalaisista Isometsä odottaa Anne Kyllöseltä ja Laura Monoselta tasaisia sijoituksia 6-15 joukkoon. Joukkueen kokeneimmat hiihtäjät, perinteisen kestomenestyjä Aino-Kaisa Saarinen ja vapaan hiihtotavan taitaja Riitta-Liisa Roponen taistelevat huippusijoista vain yksittäisissä kisoissa.

Isometsä haluaisi nähdä vahvan nuorten naishiihtäjien esiinmarssin.

Eveliina Piippo, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo ja Susanna Saapunki saavat hyvää kokemusta tulevalla kaudella.

Alla Isometsän arvio naisten kokonaiscupin ja sprintticupin kärkisijoista.

Isometsän TOP3 kokonais- ja sprintticupiin:

Kokonaiscup
1. Heidi Weng (NOR)
2. Krista Pärmäkoski
3. Marit Björgen (NOR)

Sprintticup
1. Maiken Caspersen Falla (NOR)
2. Stina Nilsson (SWE)
3. Hanna Falk (SWE)

Isometsä ja Antero Mertaranta purkavat enemmän alkavaa hiihtokautta pääkuvan videolla. Isometsä spekuloi muun muassa Pärmäkosken olympiaohjelmalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.