Isometsältä kehuja Pärmäkoskelle: "Kantanut Suomen naisjoukkueen menestyksen harteillaan"

Björgen tykitti voittoon, Pärmäkoski taisteli kuudenneksi 3:33

C Moren maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsän mukaan Krista Pärmäkosken kausi oli lähellä täydellistä.

Pärmäkoski voitti kolmen henkilökohtaisen olympiamitalin lisäksi kolme maailmancupin osakilpailua ja sijoittui cupin kokonaistilanteessa neljänneksi.

- Osoitus kilpailun kovenemisesta on se, että kohtuullisen täysosumakauden jälkeen Krista oli silti vasta neljäs maailmancupissa, että kyllä kilpailu siellä kärjessä on kovaa, Isometsä huomauttaa.

Pärmäkoski oli suomalaisnaisista ainoa, joka nähtiin päättyneellä kaudella kärkikolmikossa. Kolmen voittonsa lisäksi Pärmäkoski keräsi neljä muuta palkintokorokesijoitusta maailmancupissa.

- Kristalle on nostettava hattua, että on kestänyt kaikki ne paineet, koska hän on kuitenkin kantanut Suomen naisjoukkueen menestyksen lähes yksin harteillaan. Suomalaisilta odotetaan aina mitaleja ja menestystä ja ne kaikki toiveet ovat hänen varassa niin se osoittaa henkistä vahvuutta. Eihän sitä voi kuin kehua.

Pärmäkoski voitti kaikki kauden kolme kilpailua Planicassa, Salpausselällä ja Falunissa perinteisen kymmenen kilometrin kilpailuissa, joista Falunissa hiihdetty oli yhteislähtökisa. Pyeongchangin olympialaisista tuli hopeaa 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa sekä pronssia kymmenen kilometrin vapaan väliaikalähdössä ja 7,5x7,5 kilometrin yhdistelmähiihdossa.

Lue myös:

    Uusimmat