Mainos

Isometsä: Pärmäkoskelta napakymppi täydelliseen paikkaan – "Tällainen voitto tuntuu"

1:33

Krista Pärmäkosken avausvoitto maailmancupissa ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan olympialaisia ajatellen, C Moren asiantuntija Jari Isometsä linjaa.

Pärmäkoski puristi ykköseksi 10 kilometrin perinteisen kisassa Planicassa sunnuntaina. Hän kävi tiukan taiston Charlotte Kallan kanssa ja kukisti ruotsalaistähden lopulta 3,6 sekunnilla.

– Sen näki 3,9 kilometrin väliaikapisteen jälkeen, että Krista saavutti jatkuvasti Kallaa. Kallan hiihto näytti tv-kuvassakin siltä, että hän oli ahtaalla. Krista meno näytti puolestaan helpolta. Vahva taktinen ja fyysinen suoritus Pärmäkoskelta, Isometsä summaa.

Pärmäkosken tilastoissa oli jo ennen tätä päivää kaksi maailmancupin voittoa, mutta nuo olivat tulleet takaa-ajokisojen parhaista osuusajoista. Pärmäkoski on itsekin puhunut usein puuttuvasta voitosta, ja karjahdukset olivat sen mukaiset Planicassa (video yllä).

– Ensimmäinen voitto maailmancupissa on aina merkittävä paalu. Ne etappivoitot eivät tunnu urheilijasta ihan samalta. Jos tulet maaliin neljäntenä ja saat tilastoihin voiton, niin ei se oikein miltään tunnu. Tällainen voitto tuntuu, Isometsä naulaa.

0:56

Kisa oli Pärmäkoskelle viimeinen ennen olympialaisia, sillä hän ei hiihdä maailmancupia ensi viikonloppuna Seefeldissä. Ja kun alla oli hieman tahmea kisa lauantaisessa sprintissä, onnistuminen tuli maukkaaseen saumaan. 

– Hän tulee olympialaisten ensimmäiseen starttiin voittajana. Tällaisilla henkisillä asioilla on valtava merkitys valmistautumisessa.

– Jos hän olisi saanut valita yhden maailmancup-kisan voiton ennen olympialaisia, tämä olisi varmasti ollut se kilpailu, Isometsä alleviivaa.

Suora lähetys miesten 15 kilometrin perinteisen kisasta klo 13.25 C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.