Isometsä: Olympiaohjelma avaa Pärmäkoskelle saumat jättipottiin – "Pitää hiihtää kaikki matkat"

C Moren asiantuntija Jari Isometsä povaa, että Krista Pärmäkoski hiihtää huippukunnossa ollessaan kaikki matkat helmikuun talviolympialaisissa.

MAINOS

Hiihtolajien maailmancupit
C Morella!

C More näyttää kauden aikana yli 160 suoraa lähetystä hiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn mc-kisoista. 

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Pärmäkoski oli viime kaudella Suomen hiihtotykki Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen ohella. Pärmäkoski saavutti MM-Lahdesta hopeaa ja pronssia ja oli maailmancupissa toinen.

Monipuolisena hiihtäjänä hän kantaa kovia menestyspaineita myös helmikuun olympialaisissa. Isometsä ennustaa Pärmäkoskelle raakaa ohjelmaa Etelä-Korean kisoihin.

– Hän on mitalipotentiaalia oikein isosti. Kristan pitää hiihtää olympialaisissa kaikki matkat. Olympialaiset hiihdetään kahden viikon aikana, kun MM-kisat ovat puolestaan vähän tiiviimpi tapahtuma. Siellä monesti mietitään mitä hiihdetään, mutta olympialaisissa lappua rintaan vaan, jos kunto on kohdillaan, Isometsä linjaa.

Naiset hiihtävät olympialaisissa kuusi matkaa 16 päivän aikana, kun MM-kisoissa sama setti kilpailtiin 11 päivässä. Miehet vetävät olympiaohjelmansa 14 päivään.

Parisprintti on ollut aiemmissa arvokisoissa kiistakapulana varsinkin naisten maajoukkueessa, sillä aivan kovin kärki on usein halunnut säästellä paukkujaan henkilökohtaisille matkoille. Isometsä uskoo, että nyt myös parisprintti mahtuu Pärmäkosken kalenteriin.

– Ehdottomasti. Hän on meidän joukkueen syömähammas siinäkin kilpailussa.

Maastohiihdon maailmancup starttaa Rukalla tulevana viikonloppuna.

Isometsä ja Antero Mertaranta ennakoivat hiihtokautta maailmancupin ja olympialaisten osalta pääkuvan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat