Iso kolaus Lapin matkailulle: TUI peruu kaikki brittien joulumatkat – syynä Suomen epäselvät matkustusrajoitukset

Matkatoimisto TUI peruu kaikki joulumatkansa Britanniasta Suomen Lappiin kertoo The Independent-lehti.

Lehden mukaan kaikki TUIn loppuvuoden matkat Suomeen on peruttu epävarman matkustus- ja koronatilanteen vuoksi.

Yhtiö kertoo, että se haluaa poistaa matkat varanneiden perheiden epävarmuuden ja peruu matkat kokonaan, koska se ei voi lunastaa matkustusympäristöön ja pian Suomessa pakollisiksi tuleviin koronatesteihin liittyviä lupauksia.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Demokraatti.

Britannia kuuluu punaiseen matkustusalueeseen, joten jos sieltä tulee Suomeen, niin on oltava karanteenissa 14 päivää. Useimmat Lapin-joulumatkat kestävät kuitenkin vain muutamia päiviä.

TUI selvittää parhaillaan erilaisia vaihtoehtoja perutuille matkoille. Matkat varanneille tarjotaan muun muassa mahdollisuuttaa siirtää matka toiseen ajankohtaan tai perua se kokonaan.

Päätöksiä Suomen matkustusrajoituksista on odotettu jo pitkään.

MTV Uutisten tietojen mukaan lakiesitys matkustusrajoituksista on lähdössä tänään lausuntokierrokselle. Hallituksen kaikki puolueet eivät ole kuitenkaan vielä kuitanneet esitystä, ja se tulee muuttumaan lausuntokierroksen aikana ja jälkeen.Lausuntokierrokselle lähtee siis virkamiesten tekemä pohjaesitys.

Hallitus joutui vetämään edellisen matkustusrajoituksiin liittyvän lakiesityksensä pois eduskunnasta kolme viikkoa sitten. Esitys oli huonosti valmisteltu ja siinä oli perustuslaillisia ongelmia. 

Lue myös:

    Uusimmat