Ismo Hämäläinen Hiihtoliiton toiminnanjohtajaksi – vankka valmennusura taustalla

Vierumäen valmennuskeskuksen johtaja Ismo Hämäläinen on valittu Suomen Hiihtoliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi. Hämäläisellä on vankka valmennustausta. Hän työskenteli Suomen naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentajana 2002–2006.

Lisäksi Hämäläinen on urallaan valmentanut muun muassa Saksan sprinttimaajoukkuetta, hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista ja estejuoksija Jukka Keskisaloa.

Hämäläinen aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. Hiihtoliiton toiminnanjohtajan paikka aukesi, kun Mika Kulmala jätti tehtävänsä. Hiihtoliiton virkaa tekevänä toiminnanjohtajana on toiminut huhtikuun alusta hallintojohtaja Marleena Valtasola.

–  Osaaminen ja olosuhteet ovat ydinasioita peilatessa urheilijan ja valmentajan polkua Hiihtoliiton tulevassa arjessa. Harrastaja- ja lisenssimäärien kasvattaminen ovat myös keskiössä, ja kansanterveyden näkökulmasta lumilajit perusliikuntana ja taitoelementtien ylläpitäjänä ovat merkittäviä, Hämäläinen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hiihtoliiton mukaan toiminnanjohtajan tehtävästä oli kiinnostunut kymmenen hakijaa, joista neljä kutsuttiin haastatteluun.

–  Ismo ymmärtää urheilua sekä liikunnan ja hyvinvoinnin toimialaa laajasti Vierumäen työkokemuksensa ansiosta, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi sanoi tiedotteessa.

 


Lue myös:

    Uusimmat