Islannille avautumassa huima sauma – Kroatia-luotsi teki merkittävän paljastuksen

Kroatia ei aio laittaa jalkapallon MM-kisojen lohkovaiheen päätöspelissään Islantia vastaan avauskokoonpanoonsa varoituksen aiemmin ottaneita pelaajia. Islannin voittomahdollisuudet lähtökohtaisesti paranevat, sillä huilaamassa on osa Kroatian tähdistä. 

Pääkuvan videolla perjantain MM-kisapelien kohokohtia.

Kroatian keltaisen kortin ottaneen pelaajan joukossa ovat taitava keskikenttäpelaaja Ivan Rakitic ja hyökkääjä Mario Mandzukic. Varoituksen ovat ottaneet myös Argentiina-ottelun voittomaalin iskenyt Ante Rebic ja Sime VrsaljkoMarcelo Brozovicilla on kaksi keltaista, ja hän huilaa Islanti-ottelun automaattisesti.

Jos pelaaja nimittäin ottaa toisen keltaisen kortin ennen välierävaihetta, seurauksena on pelikielto. Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalić korosti, että joukkueen on oltava huolellinen ja siksi kokoonpano muuttuu merkittävästi.

– En laita avaukseen keltaisen kortin ottaneita pelaajia, koska se on liian suuri riski. On 22 pelaajaa, jotka voivat pelata, Dalić sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Islannilla vielä jatkomahdollisuus

Kroatia on varmistanut jatkopaikkansa voitettuaan sekä Nigerian että Argentiinan. Islanti on yhdessä pisteessä hävittyään Nigerialle Argentiina-tasapelin jälkeen.

Islanti tarvitsee päätösottelusta jatkohaaveita elätelläkseen voiton Kroatiasta. Lisäksi yhdessä pisteessä olevan Argentiinan on voitettava Nigeria, jolla on nyt kolme pistettä, tai ottelun on päätyttävä tasan.

Tällöin Islanti olisi neljässä pisteessä ja joko Argentiina tai Nigeria olisi myös neljässä pisteessä. Tasapisteissä sijoitus ratkeaisi näin:

1. kaikkien otteluiden maaliero
2. kaikkien otteluiden tehdyt maalit
3. keskinäinen ottelu
4. fair-play-tilasto
* Ensimmäinen keltainen kortti: 1 pisteen vähennys
* Epäsuora punainen kortti (kaksi keltaista): 3 pisteen vähennys
* Suora punainen kortti: 4 pisteen vähennys
* Keltainen kortti ja suora punainen kortti: 5 pisteen vähennys
5. arvonta

Islannin maaliero on nyt 1–3, Argentiinan 1–4 ja Nigerian 2–2.

Lue myös:

    Uusimmat