Kummallinen käänne EM-kisoissa: apuvalmentajan varoitus ratkaisi joukkueen jatkopaikan

Tanska sijoittui EM-kisojen C-lohkossa toiseksi ja jatkaa suoraan pudotuspelivaiheeseen. Tilanne on kuitenkin herättänyt kummastusta, sillä Tanska tilastoi lohkopeleissään täysin samat pisteet, maalieron, tehdyt maalit sekä pelaajille annetut varoitukset kuin sen alapuolelle pudotettu Slovenia. Miksi Tanska siis tuli toiseksi ja Slovenia kolmanneksi?

Tanska jäi tiistai-illan viimeisessä lohko-ottelussaan maalittomaan tasapeliin Serbian kanssa. Samaan aikaan Slovenia taisteli 0–0-tasapelin lohkoykköseksi sijoittunutta Englantia vastaan.

Lopputuloksena oli se, että Tanskalla ja Slovenialla oli kummallakin kasassa kolme pistettä kolmen tasapelin jäljiltä. Joukkueet pelasivat myös keskenään 1–1-tasapelin.

Seuraavaksi vertailtavat maalierot olivat Tanskan ja Slovenian välillä myös identtiset. Kumpikin teki lohkovaiheessa kaksi maalia ja päästi kaksi maalia.

Viimeiseksi vertailtavat, pelaajille annetut keltaiset kortitkin menivät merkillisesti tasan: kummallekin kertyi lohkovaiheen aikana kuusi varoitusta.

Tämä ratkaisi

Uefa on keskiviikkona vahvistanut, että ratkaiseva tekijä joukkueiden välillä löytyy Slovenian vaihtoaitiosta.

Tanska sijoittui C-lohkossa Slovenian edelle, koska Slovenian apuvalmentaja Milivoje Novaković sai lohkovaiheen aikana keltaisen kortin.

Slovenian onneksi heikommalla sijoituksella ei ollut varsinaista merkitystä jatkopaikan suhteen, sillä kolmen pisteen potti riittää viemään sen parhaiden lohkokolmosten vertailussa neljännesvälieriin.

Kyseessä on Slovenian ensimmäinen kerta EM-kisojen pudotuspeleissä.

Tanska kohtaa neljännesvälierissä isäntämaa Saksan. Slovenian vastustaja selviää keskiviikon viimeisten lohkopelien jälkeen.

Artikkelia ja otsikkoa korjattu 26.6. kello 17.17: Uefa vahvisti myöhemmin keskiviikkona, että Slovenian apuvalmentajan varoitus oli ratkaiseva tekijä sijoituksissa, eikä joukkueiden menestyminen EM-karsinnoissa, missä Suomi pelasi samassa lohkossa Tanskan ja Slovenian kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat