Iskikö sarjasylkijä jälleen? Epäsiistin oloinen mies tuli kulman takaa ja latasi Evan päälle räkäklimpin: "Pasmat sekosivat ihan täysin"

3:51
MTV Uutiset Live tapasi marraskuussa Elisen, joka kertoi järkyttävästä kokemuksestaan mahdollisen sarjasylkijän uhrina.

Eva Rajamäki oli matkalla kotiinsa Helsingin Sörnäisiin, kun tummiin pukeutunut mies sylkäisi hänen päälleen ja pakeni paikalta.

Sörnäisissä asuva Eva Rajamäki oli maanantaina illalla matkalla uimasta kotiinsa. Kävellessään Sörnäisten metroasemalta kotia kohti Pääskylänrinteen kohdalla häntä vastaan oli tullut nurkan takaa tummiin pukeutunut mies.

– Kuulen, kun se rupeaa tekemään sellaista "klimppiääntä" suussaan. Jalkakäytävä on kauhean kapea, joten menen autotien puolelle. Mies kuitenkin seuraa ja tulee ihan minua kohden. Sitten se lataisee täysillä sen räkäklimppinsä, kertoo Rajamäki. 

Rajamäki kertoo ehtineensä kääntää päänsä, mutta takki joutui syljen peittoon. Sylkijä oli juossut pois paikalta nauraen ja keskisormea näyttäen, hän kuvailee tapahtunutta.


"Pasmat sekosivat ihan täysin"

Rajamäki oli lukenut mediassa kirjoitettuja juttuja Helsinkiä syksyllä piinanneesta sarjasylkijästä, ja kertoo pelänneensä osuvansa vielä jonakin päivänä tämän tielle.

– Liikun paljon koiran kanssa. Olin mielessäni jo valmistautunut, miten toimin, jos kohtaan tällaisen henkilön. Mutta sitten kun se tuli kohdalle, niin pasmat sekosivat ihan täysin. Pelästyin aluksi ihan hirveästi.

Alueella pitkään asunut Rajamäki kertoo tottuneensa siihen, että Kallion kaduille syljeksitään, mutta päin syljettäessä oli aika ottaa poliisiin yhteyttä.

– Laitoin poliisille viestiä WhatsAppissa. He pahoittelivat ja sanoivat, että olisin voinut soittaa hätänumeroon, että tyyppi olisi voitu saada kiinni. Olin ajatellut, että 112 on todellisia hätätapauksia varten, enkä kehtaa tämmöisestä soittaa, kun ei ole hengen hätä.

Nainen kertoo tänään aamulla ilmoittaneensa asiasta poliisin sähköisen palvelun kautta.

Epäsiistin näköinen huppupää

Rajamäen mukaan sylkijä oli ainakin 180 senttimetriä pitkä ja päällään tällä oli ollut vain huppari sateesta huolimatta.

Poliisin kertomien tuntomerkkien mukaan sylkijä on pitkä ja hoikka, noin 30-vuotias kantasuomalainen mies. Osassa ilmotuksista on puhuttu pipopäisestä miehestä, osassa rastatukasta.

– Ei ronski, mutta kuitenkin vahvan oloinen. En nähnyt oliko tällä rastoja vai ei, koska sillä oli huppu päässä. Mies oli vähän epäsiistin näköinen, Rajamäki kuvailee.

MTV Uutiset pyysi Helsingin poliisilta kommenttia sylkemistapausten tilanteesta. Poliisi kertoi kommentoivansa tutkinnan etenemistä loppuviikosta.

Poliisi on aiemmin kertonut sen tietoon tulleen syksyllä kaikkiaan 12 kappaletta tahallisia sylkemistapauksia, joiden uhreina on ollut naisia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja