Mainos

Isisin 16-vuotias itävaltalainen “mainostyttö” murhattiin tämän yritettyä paeta Raqqasta

Jihadistijärjestö Isisin niin sanotuksi mainostytöksi kutsuttu itävaltalaisteini on murhattu pakoyrityksen takia Syyriassa, kertovat itävaltalaiset mediat.

Itävaltalainen 16-vuotias Samra Kesinovic, joka karkasi viime vuonna kotoaan liittyäkseen jihadistien joukkoon, murhattiin oletettavasti vasaralla tämän yritettyä karata Isisiltä Syyrian pääkaupungissa, kertoo itävaltalaislehti Österreich.

Lehti lainasi nimeämätöntä “lähipiiriin kuuluvaa” tunisialaisnaista, jonka mukaan murhattu Kesinovic asui hänen kanssaan Raqqassa, ennen kuin nainen palasi kotiinsa. Nainen kertoi, että Kesinovic saatiin kiinni pakoyrityksen aikana ja hänet tapettiin.

Itävallan ulkoministeriö ei ole kommentoinut, onko Kesinovic kuollut, vaikka Österreichin hallituslähteiden mukaan Kesinovic olisi hiljattain ollut yhteydessä perheeseensä ja ystäviinsä Wienissä.

Kesinovic karkasi yhdessä ystävänsä Sabina Selimovicin kanssa huhtikuussa 2014. Bosnialaistaustaiset tytöt jättivät viestin sosiaaliseen mediaan: ”Älkää etsikö meitä. Me palvelemme Allahia ja kuolemme hänen puolestaan.”

Myöhemmin sosiaalisessa mediassa levisi kuvia, joissa tytöt esiintyivät Kalashnikov-rynnäkkökiväärien ja aseistettujen miesten kanssa.

Vuoden 2014 lokakuussa kerrottiin kuitenkin, että molemmat tytöistä halusivat epätoivoisesti palata kotiinsa petyttyään järjestöön ja sen tiukkaan islamilaiseen elämäntapaan.

Molemmat olivat menneet naimisiin jihadistien kanssa ja olivat raskaana, mutta heidän paluunsa tyssäsi Isistä palaavia taistelijoita koskeviin Itävallan lakeihin.

Sabina Selimovic kuoli viime vuoden joulukuussa Syyriassa, saksalaislehti Bild kertoi. Tätäkään tietoa ei olla saatu vahvistettua.

Tapauksesta on uutisoinut esimerkiksi Huffington Post.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.