Mainos

Isisiltä pelastetun tytön isoisä Aftonbladetille: Hän ei tiennyt, mitä oli tekemässä

2:45

Suomalaistaustainen ruotsalaistyttö joutui viime vuonna Isisin vangiksi karattuaan poikaystävänsä mukana Syyriaan ja Irakiin. Tyttö vapautettiin viime viikolla Irakista.

Viime viikolla Isisin kynsistä vapautetun teinitytön isoisä on kertonut Aftonbladet-lehdelle, kuinka huomasi lapsenlapsensa käytöksen muuttuneen tämän tavattuaan poikaystävänsä.

Isoisä kertoo, että tyttö alkoi lintsata koulusta ihastuttuaan hänet lopulta ulkomaille houkutelleeseen poikaystäväänsä. Sitä ennen kaikki oli hyvin.

– Luulisin, että se oli vuonna 2014. Silloin hän alkoi pinnata koulusta ja matkusti koko ajan Göteborgiin, alun perin Suomesta Ruotsiin siirtolaisena muuttanut isoisä kuvailee haastattelussa.

Tyttö lähti poikaystävänsä mukana Irakiin viime keväänä raskaana ollessaan. Tytön perhe kuuli ensimmäisen kerran hänestä vasta noin kuukauden päästä. Syyriasta tulleen puhelun taustalta kuului pommien putoilua ja jylinää, isoisä muistelee.

Viime vuoden heinäkuussa lähettämässään viestissä tyttö katui jo lähtöään ja kirjoitti, ettei halua enää elää Syyriassa. Tuolloin hän oli jo Isisin vankina. 

Koko tytön perhe oli erittäin huolissaan tytön kohtalosta. Tytön vanhemmat joutuivat jopa hakemaan sairaslomaa, Aftonbladet kertoo. Puhetta oli myös siitä, että sukulaiset lähtisivät noutamaan tyttöä takaisin.

Viimeisimpien tietojen mukaan tyttö on nyt Irakin Kurdistanissa ja odottaa pääsyä takaisin Ruotsiin.Tyttö on myös synnyttänyt pojan ollessaan Isisin vankina.

– Se tekee asiasta vähän monimutkaisemman. Nyt kotiin Ruotsiin on tulossa kaksi ihmistä. Toivon todellakin, että kaikki sujuu hyvin, isoisä sanoo.

Isoisä uskoo, että tyttö ei tajunnut edessään olevia vaaroja.

– Useimmat nuoret tytöt eivät katso uutisia. Hän ei varmastikaan tiennyt, mitä hän oli tekemässä, isoisä kuvailee.

Lue Aftonbladetin juttu täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.