Mainos

ISIS on ilmoittanut olevansa Lontoon puukkoiskun takana – 28-vuotias hyökkääjä sai aiemmin 16 vuoden tuomion ja tokaisi medialle: "En ole mikään terroristi"

0:45
London Bridgellä tapahtunut hyökkäys tallentui videolle.

Lontoon kuuluisalla London Bridgen -sillalla tapahtui perjantaina kahden ihmisen hengen vaatinut puukkohyökkäys, jossa loukkaantui useita ihmisiä. Poliisi vahvisti myöhemmin teon terrori-iskuksi. Nyt ISIS ottaa iskun nimiinsä, uutisoi The Independent.

Teon takana on 28-vuotias Usman Khan, joka on istunut vankeustuomiota terrorismirikoksesta aiemminkin. Hän oli vapautunut joulukuussa 2018 istuttuaan alle seitsemän vuotta alun perin saamastaan 16 vuoden vankeustuomiosta.

Liikkumista valvottiin ja rajoitettiin

Khan oli valvonnan alaisena ja hänen liikkumistaan oli rajoitettu.

Khanin sallittiin kuitenkin matkustaa Lontooseen Cambridgen yliopiston järjestämään konferenssiin, jossa käsiteltiin vankien kuntoutusta. Tapahtuma oli aivan London Bridgen läheisyydessä.

Paikalla Khan kuitenkin hyökkäsi vale-pommivyö yllään jalankulkijoiden kimppuun ja puukotti kaksi ihmistä hengiltä ennen kuin ohikulkijat saivat hänet taltutettua.

"En ole mikään terroristi"

Khan oli 17-vuotias vuonna 2008, kun poliisit pidättivät hänet terrorismi-rikoksesta epäiltynä. Aiemmasta videomateriaalista käy ilmi, ettei Khan pitänyt itseään terroristina.

– En ole mikään terroristi, mies oli tuolloin tokaissut toimittajille.

– Olen syntynyt ja kasvanut Englannissa. Voitte kysyä keneltä tahansa kotikylässäni, he kyllä tietävät etten ole terroristi, vaikka sellaiseksi leimautuu helposti, mies sanoi BBC:n haastattelussa.

Khan kuoli poliisin luoteihin London Bridgen veitsihyökkäyksen jälkeen.

Perjantain iskun jälkeen Britannian oikeusministeriö on päättänyt harkita uudelleen jokaisen noin 70 terrorismirikoksista tuomitun ja sittemmin ehdonalaiseen vapauteen päästetyn edellytykset vapaudessa olemiselle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja