Mainos

Isis-kirjakauppa vaihtoi kylttinsä, koska "jotkut reputtivat 6. luokan peruskurssin"

Yhdysvalloissa Denverissä pitkään toiminnassa ollut kirjakauppa on poistanut Isis-nimen kyltistään vandalismin takia. Yritys ei aio kuitenkaan vaihtaa nimeään, kertoo Foxin paikalliskanava.

Viime kuussa vandaali heitti kiven Isis –kirja- ja lahjakaupan kyltin läpi. Kauppa on joutunut useamman ilkivallanteon ja uhkailun kohteeksi tultuaan yhdistetyksi Isis-terroristijärjestöön.

– En tiedä näkikö joku vain nimemme kyltissä kävellessään kadulla ja menetti hermonsa ja heitti kiven siitä läpi. Vai oliko kyseessä joku tietämätön henkilö, joka oikeasti kuvitteli tämän olevan terroristien kirjakauppa, en tiedä, kaupan omistaja Karen Charboneau-Harrison kommentoi.

Vandalisoinnin seurauksena kauppa on nyt vaihtanut kylttiä. Nykyään kyltissä lukee Jumalattaren kirja- ja lahjakauppa. Omistaja kertoi päätyneensä kyltinvaihtoon pohtiessaan asiakkaidensa ja työntekijöidensä turvallisuutta.

– Ihmiset käyvät nyt vähän kierroksilla, joten ei ole syytä yllyttää heitä mihinkään typeryyksiin.

– Käännämme nyt niiden ihmisten huomiota toisaalle, jotka reputtivat 6. luokan mytologian peruskurssin, omistaja kommentoi asiaa Facebookissa.

Virallisesti myymälä ei ole kuitenkaan luopumassa Isis-nimestään, joka tulee egyptiläiseltä jumalattarelta.

Vandalismin ja uhkausten tultua ilmi Charboneau-Harrison kertoo saaneensa myös ylenpalttisesti tukea Isis-nimestä kiinni pitäessään. Kirjakaupan asiakkaat keräsivät rahat tuhotun kyltin uusimiseen ja ovat lisäksi ostaneet kirjakauppaa ja sen nimeä tukevia tarroja.

– Tänne on tullut ihmisiä, jotka ovat kertoneet, etteivät ole asioineet kaupassani, mutta haluavat kertoa tukevansa minua 100-prosenttisesti.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.