Isännöintiliitto tutki: Moni taloyhtiö pihistelee väärässä paikassa

Harva taloyhtiö yrittää nostaa kiinteistönsä arvoa, paljastaa Isännöintiliiton tekemä selvitys.

Isännöintiliitto selvitti taloyhtiöpäättäjien käsityksiä siitä, kuinka heidän kotitalojaan kehitetään. Selvisi, että vain neljännes taloyhtiöistä pyrkii määrätietoisesti nostamaan kiinteistön arvoa.

– Enemmistö taloyhtiöistä ratkoo ongelmia vasta sitten, kun ne tulevat eteen. Vain murto-osa on asettanut itselleen tulevaisuuden tavoitteita, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Tuoreen Isännöintiliiton asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan 60 prosenttia taloyhtiöistä pyrkii säilyttämään kiinteistön arvon nykyisellä tasolla. Kymmenesosa taloyhtiöistä ei taas kehitä itseään lainkaan ja tekee vain välttämättömimmät korjaukset ja huollot.

Taloyhtiön strategia ja tavoitteet ovat lähtökohtana taloyhtiön päätöksenteolle ja talouden suunnittelemiselle. Strategia muodostaa suuntaviivat taloyhtiön hallituksen ja yhtiökokouksen päätöksille ja auttaa isännöintiä johtamistyössä.

– Suunnitelmallisesti, taloudellisesti ja tehokkaasti toimiva taloyhtiö voi säästää rahaa ja vaikuttaa osakkaiden omaisuuden arvon kehittymiseen, Heikkilä toteaa.

Isännöintiliitto on tuottanut juuri julkaistun Taloyhtiö-oppaan, joka kertoo osakkaille taloyhtiön strategiasta ja johtamisesta. Sen lisäksi Isännöintiliitto on ollut mukana tuottamassa Yhteinen tavoite taloyhtiön kehittämiseen – Näin laadimme strategian -esitettä.


LUE MYÖS:


MTV3/Jokakoti

Lähde: Isännöintiliitto

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja