Isäksi 56-vuotiaana tuleva Sedu Koskinen: Tyttö tulossa

Ravintoloitsija Seppo "Sedu" Koskisesta, 56, on tulossa lähiviikkoina isä.

Ravintoloitsija ja liikemies Seppo "Sedu" Koskisen elämä mullistuu lähiviikkoina, kun hänestä tulee isä. 56-vuotias Koskinen on seurustellut noin vuoden 31-vuotiaan Minnan kanssa. Pari elää avoliitossa Helsingissä.

Koskinen kertoo tunnelmien olevan jännittävät h-hetken lähestyessä. Kummisedän roolissa aiemmin toiminut Koskinen onkin ehtinyt jo totutella ajatukseen isyydestä.

– Tunnelmat ovat jännät, ihan näillä näppäimillä on jo synnytys. Ei tähän kauhean paljon ole voinut valmistautua, mutta olen tutustunut isyyteen monen tahon kautta ja ymmärrän roolini. Mielenkiinnolla odotan tulevaa.

Vauva on syntymässä lähiviikkoina ja Koskinen paljastaa, että parille on tulossa tytär.

– Tyttö oli toiveissa, joten tämä on mieluisaa. En sitten osaa siitä sanoa, ovatko tytöt helpompia vai vaikeampia, mutta jotenkin tyttö tuntuu paremmalta. Poika olisi tietysti ollut yhtä rakas, mutta tämä tuntuu hyvältä.

Pienokaisen syntymään Koskinen on valmistautunut kaikessa rauhassa. Synnytykseen valmistautumisessa ja uuden elämäntilanteen opettelussa Koskinen kertoo parin turvautuneen doulan apuun. Doula on synnytystukihenkilö, joka tarjoaa niin henkistä kuin fyysistä tukea sekä ennen synnytystä, synnytyksessä ja synnytyksen jälkeen.

"Jotkut hankkivat kaikki mahdolliset vekottimet ennen vauvan syntymää, mutta me olemme ottaneet aika rennosti"

– Sedu Koskinen

– Jotain normaaleja hankintoja olemme tehneet, mutta emme muuten stressanneet. Doulan avulla tässä on aihetta opiskeltu. Totta kai kätilö on sitten mukana synnytyksessä, mutta doula on hyvä valmentaja ja tukihenkilö koko prosessissa, jos vaikka ilmenee jotain pelkoa tai muuta sellaista.

Koskinen uskoo olevansa ”aika ok” isänä, mutta hänellä on myös kova luotto tulevan äidin toimintaan. Yhdessä on mietitty jo tulevaa.

– Kasvatus on varmasti sellaista vapaata, mutta selkeillä periaatteilla. Ei mitään tiukkapipoisuutta tai sähläämistä.

56-vuotiaana isäksi: "Olen aina ollut luonteeltani nuorempi"

Vanhemmalla iällä isäksi tuleminen ei huolestuta Koskista, mutta mies kertoo pariskunnan seuranneen tarkasti jo alkuraskaudesta lähtien lapsen terveyttä.

– Onhan se totta, että lapsi on nuori kun itse on sitten aika vanha, mutta olen aina ollut luonteeltani nuorempi. Olen kuitenkin koko ikäni touhunnut nuorten kanssa, showbisneksessä ja muuten, joten minua varmasti ajatellaan erilaisena isänä.

– Onhan sitä asiaa tullut ajateltua, elämästä kun ei koskaan tiedä. Mutta olihan Paavo Lipponen ja Chaplin myös ikäisiäni tullessaan isäksi. Chaplin taisi tämän iän jälkeen saada vielä seitsemän lasta, Koskinen miettii.

Perheenlisäys ei Koskisen mukaan vaikuta hänen bisneskuvioihin, sillä mies on aina pystynyt tekemään töitään omalla aikataululla. Näin ollen joustoa löytyy myös vauvan hoitamisen suhteen.

– Jännittävää katsoa, että minkälainen tyttö sieltä tulee. Kiva, kun on ikään kuin ihminen, jonka puolesta tehdä asioita. Ei minulla aiemmin ole kuitenkaan perillistä ollut. Olen ajatellut ottaa kylvettäjän roolin, Sedu myhäilee.

Sedu Koskisen isyydestä uutisoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti.

Lue myös:

    Uusimmat