Isä toteutti "viimeiset toiveensa", koska hänen piti kuolla – uhmaa edelleen todennäköisyyksiä: "Salaisuus on taistella, ei alistua"

Derek Tomnayn piti kuolla aggressiiviseen kasvaimeen. Kolme vuotta myöhemmin hän on edelleen hengissä.

Derek Tomnayn piti kuolla. 46-vuotias isä päätti toteuttaa unelmansa, koska oli saanut lääkäreiltä huonon diagnoosin.

Kasvain ja kysta uhkasivat henkeä

Derekille oli annettu 8–14 kuukautta elinaikaa sen jälkeen, kun hänen aivoistaan löytyi sekä kasvain että kysta. Ennen diagnoosia mies oli kärsinyt pääsäryistä, kuolaamisesta ja hänen kasvojensa vasen puoli oli roikkunut.

Kysta peitti lähes puolet miehen aivoista. Aggressiiviseksi kuvattua kasvainta ei puolestaan leikkauksessa saatu kokonaan pois.

– Kun saimme tietää, että se on kasvain, kirurgini sanoi "mene ja laita testamenttisi kuntoon". Se oli kamalaa kuulla. Ajattelin, etten koskaan pääse naimisiin tai saa osallistua tyttäreni 18-vuotiaspäiville tai näe, kun lapseni menevät kouluun, mies sanoo.

Ehti toteuttaa koko toivelistansa

Derek päätti listata asiat, joka vielä haluaa saavuttaa, ja sitten toteuttaa ne. Hän meni naimisiin naisystävänsä kanssa, näki tyttärensä 18-vuotiaspäivän ja sai todistaa lastensa menevän kouluun. Hän myös vei perheensä Disneyland-huvipuistoon.

Pian koko lista oli suoritettu.

Kasvain ei kasvanutkaan

Todellinen yllätys tuli kuusi kuukautta myöhemmin vuonna 2015. Kuvauksissa havaittiin, ettei Derekin kasvain ollut kasvanut lainkaan.

Hän käy edelleen aivokuvauksissa ja uhmaa todennäköisyyksiä olemalla elossa. Kasvain ei ole vuosien varrella muuttunut miksikään.

– Mielestäni salaisuus on taistella, ei vain alistua, Derek kuvailee.

Nyt mies haluaa kerätä mahdollisimman paljon muistoja perheensä kanssa.

– Ihminen tarvitsee tavoitteita. Voisin olla täällä 15 vuotta tai poissa puolen vuoden kuluttua, mutta lääkärit vain kohauttelevat olkiaan ja sanovat, että minun pitäisi olla kuollut.

Tällaisista luomista kannattaa huolestua! Videolla esitellään melanoomia:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja