Mainos

Isä puukotti avioeroa halunnutta äitiä selkään – 3-vuotias poika näki tilanteen

Helsingin hovioikeus tuomitsi 49-vuotiaan miehen neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä.

Teko tapahtui pariskunnan kerrostaloasunnossa Helsingissä tammikuussa 2017. Pariskunnalla oli ollut riitaa, ja nainen oli ilmoittanut haluavansa erota miehestään. Uhrin mukaan mies oli raivostunut kuultuaan avioeroaikeista.

Naisen mukaan hän oli ollut laittamassa takkia päälleen poistuakseen asunnosta, kun mies oli mennyt keittiöön. Kun nainen oli ollut ulko-ovella, mies oli lyönyt tätä keittiöveitsellä selkään.

Tämän jälkeen mies oli työntänyt naista olohuoneeseen, jolloin molemmat olivat kaatuneet. Mies yritti viiltää puukolla lattialla maannutta naista kaulaan, mutta nainen oli saanut torjuttua yrityksen pitämällä kiinni veitsestä. Tästä tilanteessa naisen kaulaan oli tullut haava.

Oikeuden papereista ilmenee, että pariskunnan 3-vuotias poika oli nähnyt koko tapahtuman.

Oikeudessa miehen tarina poikkesi naisen kertomasta. Miehen mukaan nainen oli uhannut tappaa miehen, jos tämä ei suostu eroamaan. Oikeudessa mies kertoi, että nainen olisi hyökännyt veitsen kanssa hänen kimppuunsa. Hänen mukaansa naisen vammat syntyivät hätävarjelutilanteessa.

Mies kertoi oikeudessa myös, että oli kesken kamppailutilanteen nähnyt 3-vuotiaan lapsen myös veitsi kädessään. Mies oli pelännyt pojan vahingoittavan joko itseään tai äitiään, ja ottanut veitsen pojalta pois. Miehen mukaan haava naisen kaulaan oli syntynyt kamppailutilanteessa vahingossa, kun naisen kädessä ollut veitsi oli osunut kaulaan.

Käräjäoikeus eikä myöhemmin hovioikeuskaan uskonut miehen kertomukseen. Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut isän neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä. Helsingin hovioikeus ei lähtenyt tänään antamassaan tuomiossa muuttamaan käräjäoikeuden päätöstä.

– Uhrin vammoista esitetty selvitys tukee myös kokonaisuudessaan arvioituna sitä, että häntä vastaan oli hyökätty, eikä sitä vaihtoehtoa, että hän olisi ollut hyökkäävä osapuoli, hovioikeuden tuomiossa kerrotaan.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.