Mainos

Isä pahoinpiteli kahta poikaansa ja uhkasi veitsellä – "Isä suuttuu helposti ja sitten se yleensä lyö"

Helsinkiläismies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeusrangaistukseen tämän pahoinpideltyä kahta lastaan vuosina 2012–2014.

Mies oli muun muassa lyönyt tekohetkillä 5–7 ja 4–6-vuotiaita lapsiaan avokämmenellä sekä puulastalla. Lisäksi hänen katsottiin uhanneen lapsiaan veitsellä tai sen esille ottamisella.

Mies myönsi kasvatustarkoituksessa lyöneensä vanhempaa poikaa avokämmenellä tämän riideltyä veljensä kanssa näyttääkseen, mille lyötäväksi tuleminen tuntuu. Oikeus katsoi miehen lyöneen poikaa useita kertoja myös lastalla. Nuoremman pojan lyömisen mies kiisti, mutta oikeus katsoi lasten kertomusten perusteella tämän miehen lyöneen muutaman kerran myös pojista nuorempaa.

– Isä suuttuu helposti ja sitten se yleensä lyö ja uhkailee, pojista vanhempi kertoi esitutkinnassa.

– Me oltiin sohvalla ja oli sellainen leikki niin isä ei ollenkaan tykännyt siitä leikistä. Sitten se uhkasi lyödä ja me aina juostiin piiloon vaikka vessaan, kun siellä on se lukitus niin se ei voi tulla sinne. Mutta sitten me tullaan pois niin se yleensä huitaisee, hän kertoi.

Kiisti veitsellä uhkaamisen

Mies kiisti myös veitsellä uhkaamisen, mutta poikien yksityiskohtaiset kertomukset vakuuttivat oikeuden. Asia alkoi selvitä, kun pojista tehtiin lastensuojeluilmoitus. Pojista toinen oli kysynyt opettajaltaan "onko sinun isä semmoinen, joka lyö puukolla".

Esitutkinnassa lasten äiti kertoi vanhemman pojan uhkailleen häntä veitsellä, jolloin vanhempi lapsista oli todennut "on Daddykin meitä uhkaillut", nuoremman vahvistaen tämän. Lasten isä ja äiti olivat eronneet aiemmin.

Mies tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja korvaamaan pojista vanhemmalle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä henkisestä kärsimyksestä yhteensä 2200 euroa. Nuoremmalle pojalle korvattavaksi tuli 1600 euroa.

Juttua korjattu 17.9. kello 9.17: Pojan äitiä oli uhannut teräaseella poika, ei tämän isä, kuten jutussa virheellisesti kerrottiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.