Viisikymppinen mies uhkasi repiä 7-vuotiaan pojan pään irti koulun pihalla Helsingissä

Viisikymppinen mies uhkasi 7-vuotiasta henkirikoksella Helsingin Kulosaaren ala-asteen pihalla. Käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkoihin.

Välikohtaus sattui noin vuosi sitten marraskuussa. Mies oli tuonut tyttärensä koululle, kun tytär kertoi erään pojan kiusanneen häntä koulussa.

Tyttö osoitti koulun pihalla ollutta poikaa, minkä jälkeen mies meni kyseisen lapsen luokse. 

Viisikymppinen mies otti 7-vuotiasta lasta olkapäästä kiinni ja sanoi, että mikäli tämä vielä kerran koskisi hänen tyttäreensä, hän repisi tämän pään irti.

Eräs koulun opettajista näki tilanteen ja huomasi miehen olevan hyökkäävä ja aggressiivinen. Hän meni kysymään, mistä on kyse. 

Opettaja ei tarkalleen kuullut, mitä mies lapselle sanoi, mutta hänen mukaansa kyse oli selvästi jonkinlaisesta konfliktista. Opettajan arvion mukaan keskustelu ei ollut normaalia aikuisen ja lapsen välistä puhelua.

– Jos sinä vielä kerran... niin minä sitten..., opettaja kuuli miehen uhkailevan.

Opettaja todisti myöhemmin oikeudessa, että mies oli niin kiihtynyt, että hän koki itsekin tilanteen uhkaavaksi ja pelottavaksi. 

7-vuotias poika puolestaan oli opettajan kertoman mukaan tapahtuneen jälkeen täysin poissa tolaltaan. 

Kiisti rikoksen

Asiaa puitiin Helsingin käräjäoikeudessa tänä syksynä.

Oikeudessa mies kiisti uhanneensa lasta, mutta myönsi olleensa tapahtumapäivänä koulun pihalla ja kohdanneensa pojan. Hän väitti vain kysyneensä tältä, miksi tämä kiusaa hänen tytärtään. 

Oikeus kuitenkin katsoi lapsen, opettajan sekä erään toisen todistajan kertomusten perusteella, että tilanne oli mennyt lapsen kertomalla tavalla, ja että mies oli uhannut poikaa pään repimisellä.

Käräjäoikeuden mukaan mies esitti 7-vuotiaalle "raakuutta sisältävän tappouhkauksen", mitä voidaan pitää poikkeuksellisen moitittavana. 

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1967 syntyneen miehen laittomasta uhkauksesta 70 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. 

Miehen tuloilla maksettavaa sakoista jää 1190 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrin oikeudenkäyntikulut sekä reilut 2000 euroa erilaisia vahingonkorvauksia tapahtuneesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat