Isä jakoi karun kuvan kuolemansairaasta tyttärestään: ”Yhdenkään perheen ei pitäisi joutua kokemaan tätä helvettiä”

Isän jakama kuva syöpäsairaasta lapsestaan on kerännyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Huomaathan, että kuva voi ahdistaa herkimpiä.

Andy Whelanin ottamaa kuvaa on vaikeaa katsoa. Kuvassa nelivuotias Jessica kärsii syöpäsairauden vuoksi. Jessica on Whelanin oma tytär.

Jessicalla diagnosoitiin neuroblastooma vuonna 2015. Hän oli jo valmis kotiutumaan, kun lääkärit päättivät tutkia hänet vielä kerran. Jessican vatsasta löytyi kasvain, kertoo NZ Herald.

Useita hoitoja kokeiltiin. Isä piti kameraansa jatkuvasti valmiudessa ja dokumentoi jokaisen arvokkaan hetken tyttärensä kanssa.

Lopulta kaikki tehtävissä oleva oli tehty. Vanhemmille kerrottiin, että heidän tyttärensä ei tule selviämään hengissä. Syöpä oli levinnyt, ja aikaa olisi korkeintaan kuukausia.

Vanhemmat tekivät päätöksistä kipeimmän ja päättivät, ettei uusia hoitoja enää kokeiltaisi, sillä ne eivät voisi pelastaa Jessicaa.

Jessican syöpäkamppailusta kertovalle sivulle ladattu kuva on kerännyt tuhansia jakoja ja kommentteja.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kuvan yhteydessä Whelan kirjoittaa seuravaa:

”Valokuvaajana on tärkeää vangita totuus ja tilanteiden realiteetit, on liian helppoa vangita elämän ilot ja jättää huomioimatta kidutus, jota näemme.

Tämä on vaikein ottamani valokuva, siinä on oma nelivuotias tyttäreni. Muutama päivä sitten hänelle annettiin vain muutama viikko elinaikaa, yli 12 kuukautta jatkuneen syöpäkamppailun jälkeen. Tämä kuva otettiin tilanteessa, jossa me vanhemmat emme voineet tarjota hänelle lohtua, hän työnsi meidät pois samalla, kun taisteli viiltävän kivun läpi yksinäisyydessä. Tämä, surullista kyllä, ei ole meille perheenä näky, jonka näemme vain harvoin. Tämä on nyt tuttu näky, jonka näemme säännöllisesti, joka päivä ja yö, se toistuu aina vain useammin. Tässä ovat syövän todelliset kasvot, pikku tyttöni ihon läpi kuultavine verisuonineen, yksinäinen kyynel poskellaan, hänen vartalonsa jäykistyneenä ja hänen kasvonsa kivusta vääristyneinä.

Voisin yrittää, käyttää tuhat sanaa kuvaamaan tätä kuvaa, jonka vanhempina kohtaamme päivittäin, mutta nämä sanat eivät riittäisi kuvaamaan näkyä, jonka näemme. Tällä kuvalla en halua loukata tai järkyttää; haluan kouluttaa ja shokeerata niitä, jotka väkevät sen kontekstissaan. Ehkä nähtyään tämän kuvan ihmiset, jotka eivät ole meidän roolissamme, ymmärtävät lapsuusajan syöpien pimeyden, ehkä nämä samat ihmiset voivat tehdä asialle jotakin niin, että tulevaisuudessa yhdenkään lapsen ei tarvitsisi kärsiä tätä tuskaa, jotta yhdenkään vanhemman ei tarvitsisi todistaa sitä, kun heidän oma lihansa ja verensä heikentyy päivä päivältä.

Ainoat anteeksipyynnöt, jotka tarjoan, on suunnattu Jessican tunteville, ymmärrän, että tämä kuva on vaikeaa nähdä ja vielä vaikeampi sisäistää. Heille, jotka eivät tunne Jessicaa, en tarjoa anteeksipyyntöä, tätä syöpä tekee lapselle hänen viimeisinä viikkoinaan ja päivinään!!! Ennen tytön diagnoosia olin yksi lapsuuden syöpien pimeydestä tietämättömistä ihmisistä, enkä tajunnut, millaista helvettiä se tuo mukanaan. Eihän sitä koskaan tapahtuisi meille! Nyt kunnioitan lapsuusajan syöpää tavalla, jonka se ansaitsee, näen liian monen lapsen kärsivän saman kohtalon ja näen, miten heidän perheensä revitään rikki.

Jos tällä kuvalla on vain yksi tarkoitus, se on saada ihmiset ajattelemaan kahdesti tätä pahuutta ja (jos se saa) näkemään perspektiivissä, mitä se tekee lapselle, silloin tämä kuva on ajanut asiansa. Asiaa täytyy tutkia, parannuskeinoja täytyy löytää, tämän on annettu jatkua liian pitkään.

Anelen teitä isänä, jonka sydän on murtunut, on liian myöhäistä minun tyttärelleni, mutta lapsuusajan syövät täytyy parantaa. Yhdenkään perheen ei pitäisi joutua kokemaan tätä helvettiä.”


Osittainen lähde: Nzherald.co.nz

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja