Isä ja äiti pahoinpitelivät vain viikkojen ikäistä vauvaa hengenvaarallisesti Espoossa

Vanhemmat tuomittiin vain kuukausien ikäisen poikavauvansa vakavasta pahoinpitelystä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Rikokset tapahtuivat viime syksynä Espoossa, kun vauva oli vasta 7–11-viikkoinen.

Väkivalta oli oikeuden mukaan erityisen raakaa ja julmaa. Väkivaltaa kuvailtiin toistuvaksi ja se aiheutti vauvalle hengenvaarallisen tilan. Lasta oli puristettu, lyöty ja tämän päähän oli kohdistettu voimakkaita iskuja. 

Oikeudessa kuultu asiantuntija piti väkivaltaa vakavuudessaan erityisen poikkeuksellisena.

Lapsi pelastui, kun pahoinpidellyt äiti vei sairaalaan

Lapsi pelastui tuomion mukaan siksi, että vakavinta väkivaltaa lapseen kohdistanut äiti vei lapsen tekonsa jälkeen sairaalaan huomattuaan tämän pään turvonneen. Tämän vuoksi oikeus myös hylkäsi murhan yritystä koskevat syytteet.

Vauva toimitettiin kiireelliseen hätäleikkaukseen ja siitä teho-osastolle hoitoon. Lapselle aiheutui keskivaikea tai vaikea aivovamma. Lisäksi tältä oli murtunut useita luita eri puolilla kehoa, kuten kyljissä ja kallossa.

Vanhemmat olivat selittäneet vammoja onnettomuuksilla, mutta oikeus piti selityksiä vammoihin nähden epäuskottavina.

Äiti ja isä vankilaan

Vuonna 1996 syntynyt lapsen äiti Erzana Misimi tuomittiin törkeistä pahoinpitelyistä 3 vuoden 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vauvalle korvaukseksi kivusta ja särystä 11 000 euroa ja 5 500 euroa kärsimykstä.

Vuonna 1995 syntynyt lapsen isä Fehmi Misimi tuomittiin törkeistä pahoinpitelyistä 2 vuoden 6 kuukauden vankeuteen.

Vanhemmat määrättiin lisäksi yhteisvastuullisesti maksamaan lapselle korvausta kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 11 000 euroa ja loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 3 500 euroa.

Syyttäjä oli pyytänyt äidin mielentilan tutkimista, mutta äiti itse vastusti tätä. Oikeus päätti, ettei katso mielentilan selvittämistä tarpeelliseksi. 

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Sadat ihmiset muistelivat menehtynyttä 4-vuotiasta poikaa Joensuussa 0:47
Sadat ihmiset muistelivat menehtynyttä 4-vuotiasta poikaa Joensuussa.

Lue myös:

    Uusimmat