Isä avautuu tunteista, joita äidin ja lapsen välinen side hänessä herättää: "Se teki minut kateelliseksi"

Kahden lapsen isä muistuttaa, että myös isyys on rankkaa –omalla tavallaan.

Äidit tekevät rankkaa työtä; he kantavat lasta vatsassaan yhdeksän kuukautta ja käyvät läpi kivuliaan synnytyksen, jonka jälkeen he kamppailevat kuukausia imetyksen kanssa. Vaikka nämä kuukaudet voivat olla todella rankkoja niin henkisesti kuin fyysisestikin, ne luovat äidin ja lapsen välille aivan ainutlaatuisen siteen.

AfroDaddy -blogia pitävä Terence julkaisi Facebook-sivuillaan tekstin, jossa hän ottaa kantaa tähän äidin ja lapsen väliseen ainutlaatuiseen yhteyteen. Mies kertoo heidän poikansa olleen "mamman poika" heti syntymästä lähtien, ja nyt isä avautuu tunteista, joita tämä tosiasia hänessä herätti.

– Heidän välillään vallitseva välitön ja intensiivinen side on kaunis, mutta rehellisesti sanoen… se teki minut kateelliseksi, Terence kirjoittaa puolisonsa ja toisen poikansa välisestä yhteydestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Miehen mukaan välillä on todella vaikeaa olla isä, joka ei pysty rauhoittelemaan lastaan. Lasta, joka huutaa haluavansa vain äidin. Vaikka tämä saattaa kuulostaa typerältä ja lapselliselta, kateus on isän mukaan samaan aikaan myös aitoa ja sydäntäsärkevää.

Vaivannäkösi tullaan palkitsemaan jonain päivänä

Pian asiat alkoivat kuitenkin muuttua; lapsi ei ainoastaan hyväksynyt isäänsä, vaan hän alkoi lähestyä isäänsä tavalla, jota hän oli odottanut lapsen syntymästä saakka. 

– Viime yönä hänen nukkuessaan äitinsä rinnan päällä, (ainoa paikka johon hän oli aina rauhoittunut viimeisen kahden vuoden aikana) hän nousi ylös, vielä unisena ja halasi minua. Tämä lapsi, joka on alkanut itkeä minun vilkaistessanikaan häneen päin, tuli luokseni hakemaan turvaa ja rauhoittui, isä kertoo koskettavasta hetkestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En aio valehdella, se sai silmäni kyyneliin.

Terence kertoo jakaneensa kokemuksena, jotta kaikki samassa tilanteessa olevat isät tietäisivät, että he eivät ole asian kanssa yksin. Vaikka miehen mukaan äitiys on rankkaa, niin on myös isyys. Ei kannata kuitenkaan luovuttaa, vaan antaa kaikkensa – yksi pieni hetki voi maksaa ponnistelusi hetkessä takaisin. 

Lähde: Metro

***

0:23

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja