Mainos

IS: Yksityisyyden puute ja kulttuurierot luovat ongelmia vastaanottokeskuksissa

Uskontojen ja kansallisuuksien välillä jo lähtömaassa olleet ristiriidat eivät helposti häviä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa, kertoo Ilta-Sanomat.

Esimerkiksi Heinolan ja Forssan vastaanottokeskukset ovat suuria armeijan kasarmeja, joissa on vaikea säilyttää yksityisyys, Ilta-Sanomat kirjoittaa. Viime aikoina negatiivisessa valossa uutisissa ollut, Lahdessa sijaitseva Hennalan vastaanottokeskuskin majoittaa yli 600 turvapaikanhakijaa.

Myös läheisyys kaupungin keskustan kanssa saattaa lisätä levottomuutta. 

– Jos esimerkiksi uskontojen ja kansallisuuksien välillä on ollut ristiriitoja jo lähtömaassa, ne eivät helposti häviä vastaanottokeskuksessa, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen sanoo IS:lle.

Ilta-Sanomien haastatteleman Maahanmuuttoviraston kehitysjohtajan Pekka Nuutisen mukaan vastaanottokeskukset kuitenkin eroavat jonkin verran häiriöiden määrässä. 

– Joskus alkaa kumuloituva kielteinen kehityskierre, joka elää oman aikansa, hän sanoo.

Myös henkilökuntapula saattaa lisätä ongelmia.

– Työtä tehdään kiireessä suhteellisen pienillä henkilöresursseilla eikä keskusten henkilökuntakaan aina onnistu, ja vaikka kaikki tehtäisiin oikein, eivät asiat ole välttämättä henkilökunnan ratkaistavissa, hän korostaa.

Lue Ilta-Sanomien koko juttu aiheesta täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.