IS: Uusi pankkihuijaus pyrkii säikäyttämään käyttäjän ennennäkemättömällä tavalla – älä klikkaa tätä linkkiä

0:44

Ilta-Sanomat uutisoi tänään havaitusta pankkihuijauksesta, jossa POP Pankin asiakkaita yritetään harhauttaa uudenlaisella tavalla.

Keväällä netissä on kiertänyt myös Prisma-huijaus. Katso yllä olevalta videolta, miten se toimii!

Ilta-Sanomat kertoo, että POP Pankin nimissä on levitetty sähköpostitse huijausta, joka on väärennetty tulemaan osoitteesta asiakas.palvelu@poppankki.fi. Sähköpostissa ilmoitetaan omasta viestistä, jonka aihe olisi "Useita kirjautumisia". Tällä pyritään säikäyttää käyttäjä luulemaan, että verkkopankkitilillä olisi ollut asiattomia vierailijoita.

Ilta-Sanomien mukaan sähköpostiviestissä olevan linkin kohde on piilotettu pitkän Google-osoitteen taakse. Itse verkkosivun osoite ei ole POP Pankin.

Sivulla kysytään pankkitunnuksia ja yhteystietoja sisäänkirjautumista varten. IS:n kertoo, että jos tiedot syöttää ja klikkaa lähetysnappia päätyy pankin aidoille sivuille, mutta samalla tiedot menevät kalastelijalle.

Huijausviestejä liikkeellä

POP Pankki ilmoitti myös sivuillaan 1. maaliskuuta, että huijausviestejä on liikkeellä. Pankki muistuttaa, että POP Pankki tai viranomaiset eivät koskaan ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse kysyäkseen verkkopankkitunnuksia, kortin tietoja tai henkilötunnuksia.

Pankin sivuille tulisi aina siirtyä aina sen omilta sivuilta eikä ikinä tulisi käyttää sähköpostien tai muiden sivujen linkkejä pankin verkkopalveluihin siirtymiseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja