Mainos

IS: Turvapaikanhakija myöntää valehdelleensa ikänsä pääministerille

Pääministeri Juha Sipilän tavannut irakilainen turvapaikanhakija myöntää Ilta-Sanomien haastattelussa valehdelleensa ikänsä.

Fahad Firas Al-Nuaimi esittäytyi Oulun vastaanottokeskuksessa vierailleelle pääministerille viime vuoden syyskussa ja sanoi olevansa 17-vuotias. Kohtaaminen tallentui MTV Uutisten tv-juttuun.

Kohu syntyi, kun asiasta kiinnostuneet huomasivat, että miehen Facebook-tilillä olleet tiedot eivät vastanneet haastattelussa esitettyihin.

Nyt Al-Nuaimi myöntää IS:lle, että hän valehteli.

– Kyllä, valitettavasti. Häpeän ja kadun sitä mitä tein, hän sanoo lehdelle ja pyytää pääministeri Sipilältä anteeksi.

Al-Nuaimi sanoo olevansa oikeasti 20-vuotias. Hän perustelee lehdelle valehteluaan sillä, että hänen salakuljettajansa oli käskenyt valehdella. IS:n mukaan Al-Nuami harkitsi haastattelun antamista melkein kuukauden. Hän sanoo ystävänsä suositelleen valehtelun myöntämistä.

Al-Nuaimin mukaan hän sai muun muassa tappouhkauksia ja vihapostia Facebook-tililleen pian mediassa esiintymisen jälkeen.

Al-Nuaimi sanoo IS:lle, että hänen turvapaikkahakemuksensa käsittely on yhä kesken ja että hän on keskittynyt talven ajan Suomessa muun muassa kielten opiskeluun ja salilla treenaamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.