IS: Turvapaikanhakija myöntää valehdelleensa ikänsä pääministerille

Sipilä tapasi turvapaikanhakijoita 0:50

Pääministeri Juha Sipilän tavannut irakilainen turvapaikanhakija myöntää Ilta-Sanomien haastattelussa valehdelleensa ikänsä.

Fahad Firas Al-Nuaimi esittäytyi Oulun vastaanottokeskuksessa vierailleelle pääministerille viime vuoden syyskussa ja sanoi olevansa 17-vuotias. Kohtaaminen tallentui MTV Uutisten tv-juttuun.

Kohu syntyi, kun asiasta kiinnostuneet huomasivat, että miehen Facebook-tilillä olleet tiedot eivät vastanneet haastattelussa esitettyihin.

Nyt Al-Nuaimi myöntää IS:lle, että hän valehteli.

– Kyllä, valitettavasti. Häpeän ja kadun sitä mitä tein, hän sanoo lehdelle ja pyytää pääministeri Sipilältä anteeksi.

Al-Nuaimi sanoo olevansa oikeasti 20-vuotias. Hän perustelee lehdelle valehteluaan sillä, että hänen salakuljettajansa oli käskenyt valehdella. IS:n mukaan Al-Nuami harkitsi haastattelun antamista melkein kuukauden. Hän sanoo ystävänsä suositelleen valehtelun myöntämistä.

Al-Nuaimin mukaan hän sai muun muassa tappouhkauksia ja vihapostia Facebook-tililleen pian mediassa esiintymisen jälkeen.

Al-Nuaimi sanoo IS:lle, että hänen turvapaikkahakemuksensa käsittely on yhä kesken ja että hän on keskittynyt talven ajan Suomessa muun muassa kielten opiskeluun ja salilla treenaamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat