Mainos

IS: Turun Kupittaan sairaalassa valehoitajaepäily

Poliisi tutkii, onko Turun Kupittaan sairaalan vanhuspsykiatrian osastolla G1 työskennellyt valehoitaja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Yhden henkilön työsuhde on loppunut epäilyn vuoksi.

Turun kaupungin palvelualuejohtaja Katariina Korkeila kertoo Ilta-Sanomille, että epäilty valehoitaja ehti toimia pidemmän aikaan sairaanhoitajana mielenterveys- ja päihdepalvelujen yksikössä.

Epäilyllä henkilöllä on ollut opiskelijan oikeudet työskennellä tehtävässään, mutta nyt selvitetään muun muassa, onko opiskeluoikeus ollut pätevä ja voimassa työsuhteen aikana.

Katariina Korkeilan mukaan poliisi tutkii tällä hetkellä myös toista vastaavanlaista tapausta, jossa valehoitajan epäillään työskennelleen tavallisella osastolla Turun kaupungin sairaalassa. Valehoitajaepäilyjen vaikutuksia potilasturvallisuuteen selvitetään.

Kupittaan sairaala on noussut viime aikoina julkisuuteen väärinkäytösepäilyjen vuoksi. Poliisi aloitti helmikuun lopussa tutkinnan, jossa selvitetään, onko sairaalan psykiatrisilla osastoilla pahoinpidelty ja kohdeltu epäasiallisesti potilaita. Tutkinnan odotetaan kestävän kuukausia.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja