Turun sairaalan potilaiden pahoinpitelyepäilystä rikostutkinta

Turun kaupungin psykiatrisen sairaalan väärinkäytösepäilyjä tutkitaan muun muassa pahoinpitelyinä, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Muut rikosnimikkeet ovat vapaudenriisto ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Poliisin mukaan rikosnimikkeet saattavat vielä tutkinnan aikana muuttua.

Turun Sanomat uutisoi eilen, että Turun kaupungin psykiatrisen sairaalan eli Kupittaan sairaalan psykiatrisilla suljetuilla osastoilla on paljastunut henkilökunnan vakavia väärinkäytöksiä. Lehden lähteiden mukaan potilaita lääkittiin tiedottomaksi, nöyryytettiin ja pahoinpideltiin.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että tutkinta aloitettiin julkisuudessa olleiden seikkojen ja poliisin omien selvitysten perusteella. Tutkittavana on poliisin mukaan yksi vanhuspsykiatrian osastoista.

Turun kaupunki tarkentaa tiedotteessaan, että kyseessä on vanhuspsykiatrian suljettu osasto. Kaupunki lupaa selvittää ongelmat perin pohjin.

Hyvinvointitoimialan johtaja Riitta Liuksa kertoo STT:lle, että kaupungin selvityksissä ei tutkita keidenkään tiettyjen henkilöiden tekemisiä. Tutkittavana on koko osaston toiminta ja potilasturvallisuus.

Aiemmin poliisi on tutkinut samalla vanhuspsykiatrian osastolla tapahtunutta lääkkeiden näpistystä. Näpistetty määrä oli poliisin mukaan vähäinen ja epäiltyinä kaksi osastolla työskennellyttä henkilöä. Tutkinta päätettiin vuoden 2013 lopulla.

  

Lue myös:

    Uusimmat