Mainos

IS: Sukellusturmassa surmansa saanut suomalaisnainen nostettiin kaivoksen uumenista – rikostutkinta yhä käynnissä

Kuolleen suomalaissukeltajan ruumis nostettiin perjantai-iltana kaivoksesta Ruotsin Tuna-Hästbergissä, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan sukeltajan nostaminen kesti kolme tuntia. Pelastustiimiin kuului kaiken kaikkiaan 10 ihmistä, joista neljä oli sukeltajia.

Borlängenin poliisin tiedottaja Christina Hallin vahvistaa nosto-operaation onnistumisen lehdelle.

– Kaikki meni hyvin. On hienoa, että perhe ja ystävät tietävät hänen olevan suojassa nyt, Hallin sanoo lehden haastattelussa.

Kun ruumis oli saatu maan pinnalle, teknikot tutkivat ruumiin sekä sukeltajan varusteet. Ruumis viedään tämän jälkeen kuolinsyytutkimuksiin.

Hallin kertoo lehdelle, että tapahtuman ympärillä on käynnissä rikostutkinta siihen asti, kunnes poliisi on poissulkenut rikokseen viittaavat tekijät.

– Haluamme varmistua siitä, että kyseessä oli onnettomuus. Siksi tutkimme vielä erityisen tarkasti sukeltajan varusteet, etteivät ne olleet rikkoutuneita. Lisäksi tutkimme kaivoksen turvallisuutta, Hallin kertoo lehden haastattelussa.

Traaginen onnettomuus tapahtui sunnuntaina

Traaginen turma tapahtui sunnuntaina aamupäivällä. Hälytys turmasta tuli poliisille kello 10.55, jolloin onnettomuuspaikalle lähetettiin sekä pelastuslaitoksen henkilökuntaa, poliiseja, kaksi ambulanssia sekä ambulanssihelikopteri. Viranomaisten mukaan mitään ei kuitenkaan ollut tehtävissä.

Turmapaikka Tuna-Hästbergissä on niin sanottu seikkailuluolasto, jossa järjestetään kiertokävelyjä mutta jossa on myös mahdollista sukeltaa.

Sukellusryhmään kuului 20 ihmistä. Ruotsalaisten lisäksi mukana oli norjalaisia ja suomalaisia mutta kaikki eivät sukeltaneet tiettävästi samanaikaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.