IS: Sähköauton lataaminen voi olla kalliimpaa kuin bensalla tai dieselillä ajaminen – ole tarkkana laturilla!

Sähköautoilu tutuksi – tässä Kamuxin vinkit 2:09
Sähköautoilu tutuksi autokauppiaan vinkeillä.

Sähköautoaan julkisesta töpselistä lataavan kannattaa olla tarkkana latauksen hinnoittelun kanssa. Lataus voi olla paikoitellen hyvinkin kallista, mikäli pikalaturia käyttää jonkin toisen energianjakelijan asiakkuudella, uutisoi Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien mukaan sähköautoilu voi olla Suomessa paikoitellen jopa kalliimpaa kuin bensiinillä tai dieselillä ajelu.

Hinta voi pamahtaa todella korkeaksi, mikäli sähköautoilija käyttää julkisia pikalatauspisteitä toisen energianjakelijan asiakkuudella maksaen kallista roaming-hintaa.

Syyskuun alusta lähtien esimerkiksi Keskon päivittäistavarakauppojen yhteyteen asennettuja K-Lataus-latureita on voinut käyttää omaakin latausverkostoaan hallinnoivan Virran asiakkuudella, mutta todella kovaan, yli nelinkertaisteen hintaan.

Lataaminen Virran asiakkuudella etukäteen varattavassa pikalaturista maksaa peräti 0,82 euroa minuutilta, kun K-Latauksen asiakkuudella hinta on 0,20 euroa minuutilta.

Ilmiö on Ilta-Sanomien mukaan sama kuin matkapuhelinten alkuaikoina, jolloin kännykän käyttö vieraassa verkossa esimerkiksi ulkomailla saattoi olla todella kallista.

– Suosittelemme, että K-Latauksen asiakkaiden kannattaa jatkaa palvelun käyttöä K-Latauksen omalla sovelluksella tai lataustunnisteella, sillä toisen latauspalvelun kautta käytettynä hinnat voivat vaihdella. Useimmiten roamingin kautta hinta on kalliimpi. Tästä syystä suosittelemme tarkistamaan aina lataustapahtumaa aloittaessa, että käytössäsi on juuri haluamasi latauspalvelun sovellus tai lataustunniste, K-Latauksen sivuilla ohjeistetaan.

Lue myös:

    Uusimmat