IS: Riki Sorsan keuhkosyöpä levisi: Minulla on elämäni viimeiset viikot menossa

Riki Sorsa kertoo Ilta-Sanomissa, että hänellä on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen elinaikaa.

Laulaja Riki Sorsan, 63, keuhkosyöpä on levinnyt. Sorsa kertoo lauantain Ilta-Sanomissa, että hänellä on elämänsä viimeiset viikot menossa.

– Minulla on elämäni viimeiset viikot menossa, kahdesta viikosta kahteen kuukauteen elinaikaa. Mutta eihän elämästä ja ihmisen elimistön toiminnasta koskaan tiedä. Voi olla pidempikin aika edessä, laulaja kertoo haastattelussa.

Riki Sorsa sanoo artikkelissa voivansa kertoa asiasta julkisuudessa, sillä hänen sairauksistaan on kirjoitettu viimeisen kymmenen vuoden aikana jo paljon.

– Toki tästäkin asiasta ja sen uudesta käänteestä voi kertoa, silla asiat olivat vielä kuukausi sitten hieman toisin, laulaja sanoo artikkelissa.

– Kun minulle kerrottiin silloin kuukausi sitten, että keuhkoissa on enää muutama pieni pesäke, uskoin parantuvani. Syöpä on kuitenkin levinnyt, eikä sitä voi enää leikata. Kuukausi sitten kerrottu positiivinen uutinen muuttuikin hieman toisenlaiseksi.

Riki Sorsa selvisi vuosia sitten kurkkusyövästä, mutta sairastui keuhkosyöpään viime syksynä.

Syöpähoidot loppuivat alkuvuodesta, ja helmikuussa laulaja sai hyviä tuloksia testeistä.

– Kaikki on nyt sallittua. Voin suht koht hyvin. Syöpä ei kuitenkaan vielä ole voitettu, Riki Sorsa kertoi tuolloin MTV:lle.

Maaliskuun alussa uutisoitiin laulajan äidin, Margaretha von Bahrin menehtyneen. 

Sorsa vahvisti uutisen MTV.fille.

– Pystyn vahvistamaan tiedon. Äitini oli 94-vuotias. Siihen ikään pääsi, Sorsa kertoi rauhallisesti. 

Artikkelin otsikkoa ja rakennetta muokattu 2.4.2016 kello 13.06.

Lue myös:

    Uusimmat