IS: Poliisijärjestö ehdottaa mullistavaa muutosta Suomen peltipoliiseihin

Suomeen uusia peltipoliiseja – näin ne toimivat 1:34
Näin Suomen uudet peltipoliisit toimivat.

Poliisiyhdistys ehdottaa selkeitä pelisääntöjä peltipoliisien sijoittelulle sekä kameroiden värityksen muuttamista helpommin havaittavaksi, uutisoi Ilta-Sanomat.

Liikkuvan poliisin perinneyhdistys on lähettänyt Väylävirastolle sekä Liikenne- ja viestintäministeriöön ehdotuksen, jossa vaaditaan muun muassa yhtenäistä ohjeistusta poliisin automaattisten nopeusvalvontakameroiden eli peltipoliisien sijoitteluun.

Mallia voitaisiin ottaa esimerkiksi Norjasta, jossa kameroita laitetaan ainoastaan vaarallisemmille tieosuuksille.

Ilta-Sanomien haastattelema yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Haapala toteaa, että Suomessa käytännöt ovat niin väljiä, että kameroita voidaan sijoittaa käytännössä mihin tahansa. Lisäksi kamerat ovat huonosti havaittavissa.

Vuonna 2013 lakkautetun liikkuvan poliisin perintöä vaaliva yhdistys ehdottaa, että yhtenäisen sijoittelun lisäksi kamerat maalattaisiin näkyvästi. Haapalan mukaan esimerkiksi kirkkaan keltaiset kamerat parantaisivat liikenneturvallisuutta näkymällä kauemmaksikin.

– Tällöin niiden vaikutus olisi ennalta estävää. Myös Poliisihallituksen kanta on, että kameroiden tehtävä ei ole sakottaa ihmisiä vaan ennaltaehkäistä ylinopeuksia ja lisätä siten turvallisuutta, Haapala kertoo Ilta-Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat