Mainos

IS: Mökkinaapureiden pikkumaisimmat riidat – pyykkipaikan siirrolle tuli hintaa 10 000 euroa

Mökkinaapureiden välejä voivat hiertää monet asiat, joskus suuremmat ja joskus pienemmät. Riitaa aiheuttavat erityisesti raja-aidat ja -maat.

Ilta-Sanomat uutisoi erikoisimmista kiistoista. Esimerkiksi yhdessä tapauksessa riita alkoi, kun uusi mökkinaapuri rakensi tontilleen laiturin. Viereisen mökkiasukkaan mielestä se oli kohtuuttoman iso.

Oikeuden ratkaisu oli, että laituri oli purettava ja rakennettava uuteen paikkaan. Laiturinomistaja sitten siirsikin laituriaan – kymmenen senttimetriä.

Naapuri ei pitänyt tulosta riittävänä. Kiistan aikana vihastunut naapuri myös rakensi korkean raja-aidan, jonka päälle tuli piikkilankaa. Nyt molemmat asukkaat odottelevat uusia oikeusjuttuja.

Samoin eräässä toisessa tapauksessa närää aiheutti rajapyykki, kirjaimellisesti. Naapurit olivat kiistaisia siitä, missä toisella oli oikeus kuivattaa pyykkejään. Asiaa jouduttiin selvittelemään maaoikeuden virkamiesten voimin, ja päätös saatiinkin. Pyykki oli noin metrin verran väärässä paikassa. Tämän päättely tuli maksamaan naapureille kymppitonnin.

Useat mökkiriidat käsittelevät rajamaiden ja teiden käytön lisäksi mahdollisia meluhaittoja. Esimerkiksi vesiskoottereiden käyttö mökkijärvellä on aiheuttanut närää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.