IS: Mikko Koivu joutuu maksamaan ex-vaimonsa Helenan asianajokuluja

Ilta-Sanomien mukaan minnesotalainen oikeusistuin on antanut tuomionsa Mikko ja Helena Koivun erokiistaa koskevassa tapauksessa. 

Ilta-Sanomat kertoi 6. maaliskuuta, että ex-jääkiekkoilija Mikko Koivun  ja hänen ex-vaimonsa Helena Koivun  avioerokiistassa on jälleen tapahtunut uusi käänne, kun minnesotalainen oikeusistuin on antanut tuomionsa Yhdysvalloissa.

IS:n mukaan oikeuden asiakirjoista selviää, että Helena vaati Mikkoa maksamaan tarveperusteisia asianajajien palkkioita noin 150 000 dollarin, eli noin 138 000 euron, edestä. Tarveperusteisilla palkkioilla tarkoitetaan asianajajien palkkioita tilanteessa, jossa oikeuskiistan toisella osapuolella ei ole varaa maksaa kuluja, mutta toisella on varallisuutta kattaa sekä omat että toisen kulut.

Mikon tulee oikeuden päätöksen mukaan maksaa 101 254 dollarin ja 42 398 dollarin edestä kahden yhdysvaltalaisen asianajotoimiston kuluja sekä 10 800 dollarin edestä suomalaisen asianajajan kuluja. Asianajajat ovat edustaneet Helenaa ja antaneet hänelle lakiapua. Kulut tulee maksaa 30 vuorokauden kuluessa päätöksestä. 

IS:n mukaan Mikko on vastustanut kulujen maksamista muun muassa siksi, että hänen näkemyksensä mukaan Helenan yhteydenpito asianajajiin on ollut liiallista ja siitä on siksi aiheutunut ylimääräisiä kuluja. Mikko myös kokee Helenan vaihtaneen asianajajaa tarpeettoman monta kertaa, mikä on kasvattanut kuluja entisestään. Mikko ei näkemyksensä mukaan ole vastuussa asianajajien vaihdoksista johtuvista lisäkustannuksista.

IS:n mukaan oikeus kertoo päätöksessään ottaneensa huomioon Mikon vaatimukset ja vähentäneensä hänelle maksettavaksi tulevia asianajokuluja 5 500 dollarilla ja 8 685 dollarilla.

Oikeus hylkäsi lopulta Mikon vaatimuksen 156 074 dollarin, eli reilun 143 tuhannen euron, korvauksista. Oikeuden päätöksen mukaan Mikon avioehdon mukaisesti maksettavasta summasta vähennetään yhteensä 23 165 dollarin sekä 999 dollarin suuruiset summat hänen hyväkseen.

Koivut ovat käyneet avioerokiistaansa niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa jo usean vuoden ajan. Kiistaan on liittynyt niin entiset yhteiset kodit, omaisuus kuin lasten huoltajuus ja kotimaa. Tammikuussa 2024 uutisoitiin, että Koivujen ero on virallinen.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat