Mainos

IS: Miehellä 182 km/h lasissa 80:n alueella – sai pitää ajokorttinsa

25-vuotias kaahari vältti pitkän ajokiellon työnantajan todistettua ajokortin tärkeyden miehen toimeentulolle, uutisoi Ilta-Sanomat.

Mies ajoi poliisin tutkaan 182 kilometriä tunnissa, kun alueella oli 80:n nopeusrajoitus. Tapaus sattui Lahden ja Orimattilan välillä heinäkuussa aamuviiden aikoihin. Tiellä ei ollut juurikaan liikennettä ja ajokeli oli hyvä.

Poliisipartio asetti miehen väliaikaiseen ajokieltoon, mutta käräjäoikeus muutti kiellon ehdolliseksi. Syynä oli miehen työnantajan toimittama todistus, jonka mukaan syytetty tarvitsi ajokorttia.

Mies oli oikeudessa katuvainen ja myönsi liikenneturvallisuuden törkeän vaarantamisen. Ehdollinen ajokielto määrättiin vuoden ja kahden kuukauden mittaisena.

Puolitoista vuotta sitten edellisen kerran törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen syyllistynyt mies sai lisäksi 30 päivää ehdollista vankeutta kahden vuoden koeajalla.

Ajokielto voidaan määrätä ehdollisena, mikäli ajo-oikeus on henkilölle välttämätön esimerkiksi ammatin kannalta. Mikäli teosta on aiheutunut vaaraa toisen henkilön turvallisuudelle, ei ajokieltoa voida määrätä ehdollisena.

Ehdollisena määrätty ajokielto pannaan täytäntöön, jos henkilö syyllistyy koetusaikana törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen tai rattijuopumukseen.

***

3:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.