IS: Kummelista tuttu Timo Kahilainen kärysi ratista

Timo Kahilainen kertoo IS:lle tehneensä virhearvion.

Kummelista tuttu muusikko ja näyttelijä Timo Kahilainen, 60, saa tuomion rattijuopumuksesta, kertoo Ilta-Sanomat. Lehden tietojen mukaan poliisi pysäytti Kummeli-tähden Kangasalan Huutijärvellä lauantai-iltana 5. elokuuta, jolloin hän puhalsi alkometriin lukeman 0,25 mg/l. Rattijuopumuksen raja on 0,22 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Kahilainen kommentoi tapahtunutta Ilta-Sanomille. Hän kertoo lehdelle, ettei muista, että häntä olisi ikinä ottanut näin paljon päähän.

– Olen pahoillani ja pyydän anteeksi. Tässä ei ole sen enempää selittämistä. Minä mokasin, Timo Kahilainen sanoo Ilta-Sanomille.

IS:lle kertomansa mukaan Kahilaisella ei ole ollut tapana ottaa riskiä ajokuntonsa suhteen. Hän kertoo tehneensä tällä kertaa virhearvion.

– Olin nauttinut ruoan kanssa kaksi lasillista viiniä ja tarkoitus oli olla kotona. Juomisesta oli kulunut jo useita tunteja. Yllättävän tilanteen vuoksi jouduin kuitenkin lähtemään keskustaan erästä asiaa hoitamaan – olettaen tietenkin, että olin ajokunnossa. Se oli typerää, koska ylipäänsä ei pitäisi yhtään laskelmoida, jos on tullut vähänkin otettua. Kuusikymppisen äijän maksakaan ei polta alkoholia samalla tavalla kuin nuorempana, hän sanoo.

Kahilaiselle määrättiin IS:n mukaan 45 päiväsakkoa, joka tekee hänen tuloillaan huimat 5 935 euroa. Rattijuopumuksesta tuomitaan myös vähintään kuukauden ajokieltoon. Näyttelijä kertoo IS:lle ottavansa tapauksesta opikseen, eikä hän aio valittaa tuomiosta. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja