Mainos

IS: Kiusaajat leimasivat Samulin kouluampujaksi – vuosia kestänyt piina vei poliisikuulusteluihin

Ilta-Sanomat kertoo 25-vuotiaasta Samuli Saarisesta, joka joutui jopa poliisikuulusteluihin kiusaajien keksimän tarinan vuoksi.

Saarista kiusattiin koulussa, mutta Jokelan kouluampuminen 2. marraskuuta 2007 muutti silloin teini-ikäisen nuorukaisen elämän. Saarinen kertoo IS:lle, kuinka Jokelan jälkeen hänestä leivottiin epäiltyä Ruoveden yhteiskoulussa.

–  Olin sopivalla tavalla erilainen, ja ikävä kyllä pukeutumistyylini oli siihen aikaan hyvin samanlainen kuin ampujalla, mikä johtui ihan muista syistä. Ei todellakaan ollut tarkoitus ihannoida kyseistä henkilöä, hän kuvailee IS:lle.

Viranomaiset puuttuivat tapaukseen, kun Saarinen jätti koulupäivän väliin 18-vuotispäivänään. Joku oli soittanut koululle, että Saarinen aikoisi ilmestyä opinahjoon ase kädessä.

Poliisipartio ilmestyi pojan kotiin ja vei hänet poliisikuulusteluihin, jonka jälkeen hänet passitettiin terveyskeskuksen kautta mielentilatutkimukseen psykiatriseen sairaalaan.

Rikostutkinta kesti lopulta kaksi vuotta ennen kuin syyttäjä antoi syyttämättäjättämispäätöksen. 

Ilta-Sanomien artikkeli pohjautuu Ylen huomenna julkaistavaan Some Deep Story -sarjaan, jossa kerrotaan kolmen nuoren koulukiusaamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.