HS: Kuopion epäiltyä hyökkääjää kiusattiin koulussa vuosia – "Hän oli päässyt putoamaan turvaverkon läpi"

Kuopion epäilty surmaaja oli yksinäinen jo lukiossa – samassa rapussa asunut henkilö kertoi huolestuneensa:"On vaikuttanut siltä, että kaikki asiat ei varmaan ole ihan hyvin" 2:52
Naapuri kertoi epäillyn luonteesta MTV Uutiset Livessä.

Kuopion tiistaisesta hyökkäyksestä epäillyn Joel Marinin ulkonäköä pilkattiin jo alakoulussa.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat. Lehti perustaa tietonsa noin kymmenen Kuopion kouluiskusta epäillyn miehen kouluaikaisten tuttujen haastatteluihin. Heidän mukaansa kiusaaminen alkoi jo varhain alakoulussa.

– Käsitykseni on, että hän ei ole ollut omasta tahdostaan yksin, vaan hänet on jätetty ulkopuolelle, sanoo koulutoveri HS:lle.

Fiksu, mukava ja suhteellisen normaali

Kouluiskusta epäillyn siirryttyä yläkouluun kiusaaminen paheni. Kiusaaminen liittyi useimmiten ulkonäköön, kuten vaatteisiin ja ylipainoon.

– Ehkä siinä oli se, että hän oli vähän tukeva nuorempana, ja päällä aina samat tummat kollarit ja pitkähihainen paita. Ja aina on helpompi kiusata muita kuin joutua itse silmätikuksi, sanoo yksi koulukaveri HS:lle.

– Hän oli päässyt putoamaan turvaverkon läpi, koulukaveri lisää. 

HS:lle puhuneet koulukaverit kertovat epäillyn olleen fiksu, mukava ja suhteellisen normaali oppilas. Yläasteella miehellä oli myös ystäviä.

Vuonna 1994 syntynyt epäilty kävi Siilinlahden alakoulun. Yläkouluun hän siiryi Ahmon kouluun, ja ylioppilastutkinnon hän suoritti Siilinjärven lukiossa.

Lue myös:

    Uusimmat