Ilta-Sanomat kävi läpi satoja Helsingin Ympäristökeskuksen tarkastuskertomuksia ravintoloista. Vakavia hygieniaongelmia paljastui yllättävän paljon myös korkeatasoisimmista ravintoloista.
Ilta-Sanomien käsiinsä saamat Helsingin Ympäristokeskuksen raportit paljastavat ravintolakeittiöiden karmean kunnon. Raporteista käy ilmi, että monissa keittiössä ruoka valmistetaan seiniin, pöytiin ja laitteisiin pinttyneen lian keskellä.
Elintarvikesäilytyksessäkin on monin paikoin toivomisen varaa. Ruokaa säilytetään ravintoloissa väärin tai sitä käsitellään likaisissa oloissa. Likaiset olosuhteet ovat raporttien mukaan aiheuttaneet laajojakin ruokamyrkytysepidemioita.
Pahimmissa tapauksissa ravintoloiden lattioilta on paljastunut jopa rotan ulostetta. Ilta-Sanomien mukaan ongelmat eivät suinkaan rajoitu halpoihin pizzerioihin tai kebabpaikkoihin, vaan yllättävän paljon ongelmia löytyy myös korkeatasoisista paikoista.
– Ruoanvalmistus on niin kiireistä hommaa, että puutteita voi löytyä ihan mistä tahansa, Helsingin johtava terveystarkastaja Leea Kultanen toteaa Ilta-Sanomille.
Lihaa säilytettiin lämpimässä – vessa toimi säilytystilana
Ilta-Sanomat paljastaa jutussaan muutaman yksittäisen tapauksen Ympäristökeskuksen raporteista. Raporteista paljastui muun muassa tapaus, jossa kalliimman luokan à la carte-ravintolan ruoka ei läpäissyt terveystarkastusta. Ravintolan kalakeittopohjan hygieeninen laatu todettiin mikrobiologisessa tutkimuksessa huonoksi. Myös siivousvälineitä säilytettiin kyseisessä ravintolassa väärin.
Itä-Helsingissa toimiva aasialaisravintola joutui sen sijaan sulkemaan ovensa vakavien hygieniapuutteiden vuoksi. Terveystarkastuksessa ravintolan keittiö todettiin likaiseksi, eikä käsienpesuallasta ollut lainkaan käytössä. Kaapeissa säilytettyjen lihojen lämpötiloiksi mitattiin 16,1 ja 19 astetta. Ravintola sai kuitenkin avata uudestaan ovensa jo seuraavana päivänä, kun tarkastaja totesi puutteet korjatuiksi.
Muutamassa ravintolassa henkilökunnan wc-tiloja oli sen sijaan käytetty ruokien ja astioiden säilytyskaappina. Ilta-Sanomien mukaan yli puolet Helsingin ravintoloista jää vuosittain tarkastamatta resurssipulan vuoksi.
Lähde: Ilta-Sanomat
(MTV3)
Uusimmat
-
10:52
Järvenpään ravintola-ampumisesta vaaditaan vangittavaksi 21-vuotiasta naista – Poliisi: "Meillä on muitakin epäiltyjä"
-
10:52
Kruununprinsessa Victoria aloittaa upseerin opinnot
-
10:51
Suora lähetys kello 13.20: Jengirikollisuus kuriin? Oikeusministeri esittelee toimet
-
10:49
NHL-joukkue sai hurmioituneen vastaanoton uudessa kodissaan – Lauri Markkanen otti kaiken ilon irti
-
10:42
Lentokaaos Norjassa – joitakin koneita päästetty liikennöimään
-
10:42
Salossa tapahtuneen murhan esitutkinta valmistumassa – poliisi epäilee neljää henkilöä
-
10:41
Käytetyissä huonekaluissa piilee inhottava riski – "Havaitseminen voi olla hyvinkin haastavaa"
-
10:40
MTV paikalla: Lukiolaiset marssivat ulos oppitunneilta vastustaakseen hallituksen leikkauksia – suora lähetys kello 12.10
-
10:37
Etelä-Norjan ilmatila ammottaa tyhjyyttään: Animaatio näyttää, kuinka nopeasti koneet ohjattiin pois
-
10:35
Poliisi varoittaa kavalista huijareista – onnistuneet viemään kymmeniätuhansia euroja
-
10:23
Valtiovarainministeriö: Tarvitaan lisää säästöjä ja veronkorotuksia velkaantumisen taittamiseksi – suora lähetys käynnissä
-
10:16
Tiger Woodsille sadan miljoonan erikoisbonus
-
09:53
Pariisin ikoninen maamerkki kärsi mittavat vahingot
-
09:44
Maahanmuutto lisääntyi alkuvuodesta
-
09:29
MTV seuraa tulospäivää: Stora Enson tulos pieneni kolmanneksen
-
09:23
Liigafinaalin törkytempusta kohistaan – Petteri Sihvoselta äärimmäisen raju vaatimus kurinpidolle
-
09:22
Barcelonan valmentajatilanteeseen täyskäännös: Xavi pyörsi päätöksensä
-
08:57
Näiden julkkisten kustannuksella vitsaillaan Joonas Nordman Show: Grillikausi -sarjassa
-
08:55
Yrityssaneeraukseen hakeutuneen Lehto Groupin toimitusjohtaja vaihtuu
-
08:46
Kommentti: Putinin puhdistus on alkanut – Shoigu selvisi vielä varoituslaukauksella
-
Lataa lisää