Mainos

Yle: Turun puukottaja radikalisoitui tässä kuussa

Ylen mukaan Turun puukotusten pääepäilty, 18-vuotias marokkolainen Abderrahman Mechkah radikalisoitui elokuussa.

Yle perustaa juttunsa keskusrikospoliisista saamiinsa uusiin tietoihin.

Jutun mukaan epäilty radikalisoitui melko nopeasti, sillä hänen käytöksensä ja esimerkiksi pukeutumisensa alkoivat muuttua elokuussa. 

Yle uutisoi myös, että pelkästään Lounais-Suomen alueella on sata turvapaikkaprosessissa olevaa nuorta miestä, jotka ovat poliisin tarkkailussa.

MTV Uutisoi ensimmäisenä, että Mechkah oli saanut Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen, josta on valittanut.

Mechkah saapui Suomeen ja Turun vastaanottokeskuksen Pansion toimipisteeseen viime vuoden joulukuussa. Jo tammikuussa muut asukkaat tekivät hänestä ilmoituksen vastaanottokeskuksen johdolle, joka vei asian eteenpäin Lounais-Suomen poliisille.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Mechkah olisi puhunut suomalaisista vääräuskoisina ja kysellyt neuvoja Isisiin liittymisestä.

Miehestä varoitettiin vastaanottokeskuksen johtoa monta kertaa. Varoitukset ovat koskeneet hänen kiinnostustaan Isisiin, uhkaavaa käytöstään ja huumeiden käyttöään.

Turun vastaanottokeskuksen, Pansion toimipisteen apulaisjohtaja Heimo Nurmi on kertonut aiemmin, että asia vietiin poliisille eteenpäin. Ilta-Sanomille Nurmi on kertonut ettei ilmoituksella ollut käytännön vaikutusta. Suojelupoliisi ei ollut yhteydessä vastaanottokeskukseen.

MTV Uutisille Nurmi sanoo, ettei kommentoi asiaa enää julkisuudessa. Poliisi on kuullut häntä todistajan ominaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.