Irvokas matsi nuorten MM-jääkiekossa: "En muista 70 laukauksen ottelua"

Nuorten MM-jääkiekon valtava tasoero tuli Yhdysvaltojen ja Kazakstanin ottelussa karulla tavalla selväksi pelin päätyttyä amerikkalaisten 8-2-voittoon. Erikoisinta oli, että kanadalaisyleisö kannusti Kazakstania villisti loppuun saakka.

Ottelu oli enemmän showta kuin huippujääkiekkoa. Kazakstan oli Suomi-ottelun jäljiltä väsynyt ja amerikkalaiset pyörittivät peliä mennen tullen. Laukaukset olivat Yhdysvaltojen hyväksi 66-13 ja maalivahtiakin Kazakstan vaihtoi kahdesti.

– Kazakstan sai alussa maalin läpiajosta, joka seurasi virheestämme, mutta nousimme nopeasti takaisin, emmekä enää jarrutelleet. Se olikin sitten aika selvää, summasi neljä maalia syöttänyt ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Dallas Starsin sopimuspelaaja Jason Robertson.

Robertson myönsi, ettei ole tottunut moisiin otteluihin.

– Karvasimme aggressiivisesti ja käänsimme peliä nopeasti. Lauoimme noin 70 kertaa. En muista, että olisin pelannut ottelussa, jossa joukkueellani olisi ollut 70 laukausta, hän nauroi.

Robertsonia ei harmittanut, vaikka maalitili jäi avaamatta.

– Ei väliä, vaikka en saanutkaan itse tehtyä maalia. Tärkeintä oli, että joukkue teki niitä paljon. Ei ole lopulta merkitystä, kuka ne maalit tekee, hän sanoi.

Kazakstan panostaa jääkiekkoon kovasti. Rahaa maassa riittää, mutta pelkkä raha ei auta. Yhdysvallat-ottelu osoitti, että paljon työtä on edessä, vaikka parhaita vastaan Kazakstan pääseekin nyt pelaamaan.

– Nämä pelit ovat meille hyvää oppia, koska vastustajat ovat hyvin taitavia, taitavampia kuin omat pelaajamme, ja he ovat tulevaisuuden tähtiä. Yritämme vastata haasteeseen parhaamme mukaan, kommentoi Kazakstanin päävalmentaja Sergei Starigin.

Kazakstan on saanut kanadalaisten sympatiat puolelleen. Kolmannessa erässä Kazakstan jaksoikin vielä taistella ja teki maalinkin, joka suorastaan räjäytti Victorian areenan.

– Kun yleisö kannustaa, yrittävät pelaajamme loppuun saakka. He haluavat pelata yleisölle. Psykologisesti se on tietysti todella hyvä asia, Starigin sanoi.  

Lue myös:

    Uusimmat