Venäjän nuoret joutuivat tiukoille – USA:n NHL-superlupaus mätti maaleja heittopussin löylytyksessä

Venäjä kairasi Tshekistä tiukan 2–1-voiton jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen A-lohkon ottelussa.

Artjom Galimov vei venäläiset avauserän loppuminuuteilla 1–0-johtoon ja Nikolai Kovalenko lisäsi kaasua, kun pelikellossa oli reilut 35 minuuttia.

Tshekin Jachym Kondelik onnistui kuitenkin kavennuksessa jo samalla minuutilla. Tshekki haki vielä ottelun viime minuuteilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut kampeamaan tasoihin.

Venäjällä on A-lohkossa kahdesta ottelusta Kanadan tavoin täydet kuusi pistettä. Tshekillä on kasassa kaksi pinnaa.

Farabee maalaili, Robertson syötteli

Yhdysvallat puolestaan löylytti B-lohkon heittopussijoukkue Kazakstania lukemin 8–2. Maalinteossa kunnostui kolme nyyttiä iskenyt NHL-superlupaus, viime kesän Philadelphia Flyersin ykköskierroksen varaus Joel Farabee.

Jason Robertson puolestaan alusti neljä jenkkien häkkiä.

USA ja Ruotsi ovat lohkon kärjessä: kummallakin on kahdesta ottelusta kuusi pinnaa. Ruotsille aiemmin hävinneellä Suomella on kolme pistettä.