Irmeli kertoo sarjamurhaajan olleen hänen yöhoitajansa sairaalassa – uutinen hoitajan vapautumisyrityksestä huolettaa: "Miten hän voi päästä rangaistuksessaan näin helpolla"

2:05
Helsingin hovioikeus tuomitsi Aino Nykopp-Kosken elinkautiseen vankeusrangaistukseen viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä maaliskuussa 2012.

Espanjassa pysyvästi asuva Irmeli Westerdahl kertoo sarjamurhaaja Aino Nykoppin hoitaneen häntä sairaala Mehiläisessä kesällä 2004. Nykopp surmasi samana kesänä 81-vuotiaan naisen Mehiläisessä.

Irmeli Westerdahl kertoo myrkkyhoitaja Aino Nykoppin hoitaneen häntä sairaala Mehiläisessä heinäkuussa 2004. MTV Uutiset on nähnyt dokumentit, jotka todistavat Westerdahlin olleen hoidettavana Mehiläisen sairaalassa Helsingissä heinäkuussa 2004. Aino Nykopp on todettu syylliseksi 81-vuotiaan naisen surmaan samassa sairaalassa, samana kesänä.

– Kun tapauksesta alettiin uutisoida, tajusin heti, että kyseessä on sama henkilö, joka oli yöhoitajani sairaalassa. Siinä vaiheessa hän oli ehtinyt tappaa jo monta potilasta.

Nykopp tuomittiin viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä elinkautiseen vuonna 2010. Tuomio pysyi hovioikeudessa vuonna 2012.

Westerdahl oli miehensä kanssa tulossa autolla Suomeen viettämään syntymäpäiviään heinäkuussa 2004, kun hän sairastui. Suomessa selvisi, että hänellä on suolistosyöpä. Hän joutui leikkaukseen Mehiläisen sairaalaan, jossa hänet leikattiin.

– Espanjalaiseen tapaan pyysin tytärtäni tulemaan viikoksi kanssani sairaalaan. Hän asui kanssani koko viikon, ja jälkeenpäin ajatellen hän saattoi pelastaa henkeni.

– Olin tiputuksessa ison leikkauksen jälkeen ja Nykopp antoi minulle lääkkeet. 

Nykopp oli huomattavan ystävällinen

Westerdahl kertoo Aino Nykoppin käyttäytyneen erikoisesti, joskin huomattavan ystävällisesti.

– Nykopp oli koko viikon yöhoitajani, ja hän vietti huoneessani paljon aikaa. Hän puhui paljon henkilökohtaisista asioistaan. Lisäksi hän olisi välttämättä halunnut jatkaa hoitamistani meidän kesäpaikassamme sairaalajakson jälkeen. Se oli minusta ja perheestäni äärimmäisen kummallista.

– Hän oli huomattavan ystävällinen ja hyvin erikoinen.

– Jälkeenpäin olen miettinyt, että aika läheltä liippasi. Olen lukenut, että hän myös varasti uhreilta rahaa. Ehkä hän näki minut uhrina, jolta voi saada jotakin, kun hän pyrkii niin kovasti kotiimme.

"Espanjassa vastaavasta tulisi pahempi rangaistus"

Ilta-Sanomat kertoi tällä viikolla, että Nykopp anoo elinkautisestaan vapautusta heti, kun se on lain mukaan mahdollista, eli 18.3.2021. Ehdonalaiseen vapauteen voi päästä, kun on suorittanut vankeudesta 12 vuotta. IS:n tietojen mukaan tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Aino Nykopp on vaihtanut nimensä Ann-Maria Myllgreniksi.

Irmeli Westerdahl on asunut yli 30 vuotta Espanjan Aurinkorannikolla, jonne hän perusti miehensä kanssa Olé-lehden vuonna 1985. 

– Minua ihmetyttää, että jos ihminen tappaa viisi ihmistä, niin miten hän voi päästä rangaistuksessaan näin helpolla ja anoa nyt vapautta. Minä asun maassa, jossa on pahemmat rangaistukset. Täällä rangaistus tulisi viisinkertaisena, kun viisi ihmistä on tapettu, Westerdahl ihmettelee.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja