Mainos

Irma on voimistunut kategorian neljä hurrikaaniksi ja sen odotetaan vielä voimistuvan

Irma-hirmumyrsky on voimistunut kategorian neljä hurrikaaniksi lähellä Karibianmerta, kertoo Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus. Irma matkaa kohti Leewardsaaria, jonka pohjoisosiin sen odotetaan saapuvan tiistaiyönä tai aikaisin keskiviikkoaamuna. Irman tarkka kulkureitti on kuitenkin vielä epäselvä.

Kategorian neljä hurrikaani tarkoittaa sitä, että hurrikaani pystyy aiheuttamaan laajaa ja merkittävää tuhoa. Neljännen kategorian hurrikaani voi helposti esimerkiksi irrottaa kattoja, hajottaa ikkunoita ja irrottaa puita juurineen. Neljännen kategorian hurrikaani voi aiheuttaa myös ihmisten kuolemia.

Myös Harvey oli kovimmillaan neljännen kategorian hurrikaani. Tällä hetkellä Irman tuulet puhaltavat 215 kilometriä tunnissa, mutta hurrikaanikeskus varoittaa, että hurrikaanin odotetaan vielä voimistuvan seuraavan 48 tunnin aikana.

Hurrikaanivaroituksia on annettu useille Karibiansaarille, ja Floridan kuvernööri on julistanut Irman takia hätätilan.

Hurrikaanivaroitus tarkoittaa sitä, että hurrikaaniolosuhteita odotetaan alueelle 36 tunnin aikana.

Irman odotetaan lisäksi nostavan Leewardsaarilla Puerto Ricon itäosassa veden korkeuden kolme metriä tavallista korkeammaksi ja sademäärän odotetaan nousevan 25 senttimetriin. Irman takia Puerto Ricossa on avattu hätämajoituskeskuksia, joihin voidaan majoittaa 62 000 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.