Irina, 33, uskoo kauneutensa olevan este uralla: "Miehet eivät koskaan halua palkata minua"

Uran ja äitiyden yhdistäminen – näin se onnistuu 6:07
Näin yhdistetään ura ja äitiys.

Venäläisnainen uskoo, että ulkonäkö on pilannut hänen uransa.

Lontoossa asuva venäläisnainen Irina Kova, 33, uskoo kauneutensa olevan työmahdollisuuksien esteenä.

– Jopa palkkausprosessin aikana kauneus tulee tielle. Minulla on lakitutkinto ja mahtava CV, mutta rekrytointiagenttini käski minun silti värjätä vaaleat hiukseni tummiksi haastatteluja varten, Irina kertoo The Sun -lehden haastattelussa.

Naisen mukaan agentti oli todennut, ettei Irina saisi koskaan töitä, "jos näyttää tuolta". Irinan mukaan hän oli kuitenkin myös oikeassa.

– Kun värjäsin hiukseni, minulle tarjottiin enemmän töitä. Aloin jopa käyttämään silmälaseja – vaikka näköni on täydellinen – näyttääkseni ammattimaisemmalta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kun on suuret huulet ja silmät..."

Irina kertoo kuulleensa työpaikoilla ikäviä kommentteja.

– Yksi pomo sanoi, että minun pitäisi lakata olemasta esillä niin paljon ja opettelemaan olemaan nöyrempi ulkonäköni kanssa. En käyttänyt edes korkeita korkoja.

– Käytän harvoin meikkiäkään – minun piirteilläni minun ei tarvitse. Kun on suuret huulet ja silmät, saa paljon huomiota joka tapauksessa.

Kyseisestä työpaikasta Irina päätti lopulta lähteä. Hän uskoo tietävänsä, miksi ulkonäkö tuottaa niin suuria ongelmia.

– Naiset eivät luota, eivätkä miehet pidä ammattilaisena. Miehet eivät koskaan halua palkata minua. Ymmärrän sen – se johtuu siitä, etteivät he halua häiriötekijöitä työpaikalle, Irina sanoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen uskookin, että miehet ympäröisivät itsensä mieluummin vähemmän viehättävillä naisilla, jotka eivät johda miesten ajatuksia harhaan työtehtävistä.

– Naimisissa olevat miehet eivät halua vaimojensa tulevan vierailulle ja näkevän kuumaa sinkkutyttöä istumassa heidän vierellään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Irina on ratkaissut ongelman perustamalla oman yrityksensä. Hänellä on nyt nettisivut, joiden kautta hän myy vintage-vaatteita.

– Nyt minun ei ainakaan tarvitse olla riippuvainen kenenkään muun mielipiteestä itsestäni – ja siitä, ovatko kasvoni sopivat.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat