Mainos

Irakin vaalien valmisteluun oma toimielin

Kansainvälisten vaaliasiantuntijoiden mukaan Irak on kuitenkin yhä niin turvaton, ettei maahan voida lähettää suurta joukkoa ulkomaisia vaalitarkkailijoita.

Kansainväliset asiantuntijat ovat nimittäneet uuden toimielimen Irakin vaaleja varten. Virkailijoiden mukaan maan heikko turvallisuustilanne ei kuitenkaan salli sitä, että Irakiin voitaisiin lähettää suurta määrää ulkomaisia vaalitarkkailijoita.

Uuden IMIE-toimielimen on tarkoitus valmistella ja arvioida ensi kuun vaaleja. Se muun muassa valvoo ulkomailla asuvien irakilaisten sekä poliittisten puolueiden rekisteröintiä. Lisäksi IMIE hoitaa yhteyksiä kansallisiin vaalitarkkailijajärjestöihin.

- Me kutsumme tätä arviointitehtäväksi... Se ei ole tarkkailutehtävä, IMIE:ssä mukana olevan Kanadan vaalilautakunnan johtaja Jean-Pierre Kingsley sanoi eilen, kaksipäiväistä kokousta seuranneessa lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvaltain presidentti George Bush on vaatinut, että Irakin vaalit pidetään väkivaltaisuuksista huolimatta tammikuun 30. päivänä.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.