Mainos

Irakin perustuslaki menossa läpi

Lopullinen äänestystulos selviää vasta muutaman päivän kuluttua. Maailmalla Irakin kansanäänestys on saanut runsaasti kiitosta.

Perustuslakiehdotus näyttäisi menneen läpi Irakin eilisessä kansanäänestyksessä.

Alustavien tietojen mukaan vain kahdessa sunniprovinsissa perustuslain vastustajat ovat saamassa kahden kolmasosan enemmistön. Laki hylätään, jos kolmessa vaalipiirissä kaksi kolmasosaa äänestäjistä vastustaa ehdotusta.

Vaalien lopullinen tulos selviää kuitenkin vasta muutaman päivän kuluttua. Äänestämässä kävi 60 prosenttia rekisteröidyistä äänestäjistä eli vajaat 10 miljoonaa ihmistä.

Kansanäänestykselle myönteistä palautetta

YK ja EU ovat ylistäneet Irakin kansanäänestystä. EU:n mukaan äänestys on merkittävä askel kohti demokratiaa ja vakautta maassa. YK puolestaan on todennut äänestyksen sujuneen "uskomattoman rauhanomaisesti".

EU:n ulkoisista suhteista vastaava komissaari Benita Ferrero-Waldner on todennut, että vaikeasta turvallisuustilanteesta huolimatta eilinen oli mahtava päivä demokratian kannalta.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Ricen mielestä Irakissa järjestetty kansanäänestys uudesta perustuslaista on tärkeä virstanpylväs.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.