Mainos

Investointipankit alensivat Nokian suosituksia

Investointipankit ovat laskeneet Nokiaa koskevia suosituksiaan. Suurin pudottaja JP Morgan laski tavoitehintaa 10 eurolla.

Investointipankit kiirehtivät tänään alentamaan Nokiaa koskevia suosituksiaan yhtiön kerrottua eilen aiempaa heikommista tulevaisuudennäkymistään.

Alimman noteerauksen heitti peliin JP Morgan, joka pudotti Nokian osakkeen tavoitehintansa 16 euroon aiemmasta 26 eurosta. JP Morganin arvion mukaan Nokian osake kehittyy heikommin kuin markkinat keskimäärin, kun aiemmin pankki piti Nokian osaketta markkinoiden mukaisena.

UBS Warburg pudotti Nokian tavoitehinnan 24 euroon aiemmasta 31 eurosta, mutta piti suosituksensa ostaa Nokiaa ennallaan. Ostosuosituksen piti yllä myös Lehman Brothers, jonka tavoitehinnan leikkaus oli 24 euroon aiemmasta 27 eurosta.

ABN Amron osta-suositus piti edelleen pintansa mutta tavoitehinta laski 22 euroon 26 eurosta. Schroder Salomon Smith Barney piti Nokian osaketta aiemmin neutraalina eikä muuttanut kantaansa. Tavoitehinta kuitenkin laski 23 euroon 25 eurosta.

Myös suomalaiset pankit alensivat

Kansainvälisten investointipankkien ohella myös eräät suomalaispankit kertoivat suositustensa muuttumisesta.
Mandatum suositteli asiakkailleen, että Nokiaa on syytä pitää edelleen salkussa. Aiemmin suositus oli Nokian lisääminen. Evli kehotti vähentämään Nokiaa lyhyellä aikavälillä mutta pankki piti pitkän ajan ostosuosituksensa voimassa.

Pankit perustelivat leikkauksia Nokian eilen kertomalla kasvuodotusten heikentymisellä. Ne viittasivat myös siihen, että yhtiön antamat tiedot olivat yllättäviä. Sijoittajat olivat jo tottuneet siihen, että Nokian yllätykset ovat aina myönteisiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.